ESPORTS

El futbol i futbol sala limítrof amb categoria nacional tornarà a la competició

El Sabadell Nord (Primera Catalana) és un dels equips que podrà competir / Lluís Franco

Entre les novetats de les darreres actualitzacions en restriccions del Procicat, que entraran en vigor el dilluns que ve, en trobem algunes que afecten directament l'àmbit esportiu. A més de l'obertura de gimnasos amb un 30% d'aforament màxim i sis persones per activitat, també s'aprova reprendre les competicions catalanes que donin accés a lligues de caràcter estatal. Un exemple és el futbol i futbol sala, i així ho va confirmar el secretari de la Federació Catalana de futbol, Oriol Camacho: "Afectarà la Primera Catalana, juvenil Preferent i Preferent femení en futbol i Divisió d'Honor sénior masculí i femení i juvenil de futbol sala". La previsió apunta per tornar a competir cap al 21 o 28 de febrer.

El Sabadell Nord, segon representant futbolístic a la ciutat, serà un dels afectats a la Primera Catalana. El seu entrenador, Pablo Becerril, ho analitza des d'un doble vessant. "És un tema complicat i com a ciutadà, i això ho tinc molt clar des del primer dia, dono total prioritat a la salut de les persones. No em sembla bé que es reprengui una competició amateur mentre hi ha tancaments de negocis i altres restriccions que afecten moltes persones. En l'àmbit esportiu, també tinc molts interrogants. Com podrem entrenar si es manté el toc de queda? Ara mateix no puc disposar de cap dels tres porters i només la meitat de la plantilla podia adaptar-se als horaris per la seva feina i estudis. Amb el canvi a territori comarcal espero comptar amb més futbolistes", exposa.

D'altra banda, entén que la represa de competicions va lligada a les necessitats del futbol estatal. "Hi haurà descensos des de la Tercera Divisió i, per tant, necessiten ascensos de Primera Catalana. El que no entendria és que hi hagi descensos a la nostra categoria perquè és gairebé impossible poder competir en condicions. El més lògic és que si no es reprèn la Segona Catalana, no hi hagi descensos", explica. També veu molt precipitat començar de nou la competició el 21 de febrer com s'ha comentat: "Cal pensar en la salut dels jugadors i en dues setmanes és impossible estar en condicions. És un tema de seguretat. Alguns jugadors han entrenat dos mesos en tot un any".

A la juvenil Preferent podrà tornar a competir el CE Mercantil i també el Centre d'Esports femení. En futbol sala, es reprendrà la lliga a la Divisió d'Honor sènior masculina i femenina (amb el FS Sabadell Femení) i juvenil (amb el Club Natació Sabadell). En altres esports, Bàsquet Pia i Club Natació Sabadell també haurien de tornar a la seva competició en la Copa Catalunya de bàsquet.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top