Ciutat

Comença el Carnaval virtual a Sabadell

El primer Carnaval en pandèmia se celebrarà virtualment a Sabadell. Les propostes de l’Ajuntament, les entitats, els col·lectius i les empreses que cada any participen en la celebració s’han hagut d’adaptar. A la ciutat, la festa comença dilluns i s’allargarà fins al diumenge vinent, 14 de febrer.

Per a gaudir del Carnaval aquest any, l’Ajuntament i l’entitat Disbauxa proposen als sabadellencs penjar fotos disfressats a Instagram i que hi afegeixin l’etiqueta #CarnavalSabadell2021. La imatge que obtingui més m’agrades serà la que guanyarà el concurs.

Paral·lelament, l’Arxiu Històric de Sabadell ofereix una mostra de cinc fotografies antigues del Carnestoltes a Sabadell. Es poden veure aquí i són totes del fotògraf local Francesc Casañas Riera, que les va fer entre els anys 1925 i 1930.

Altres entitats de la ciutat també organitzen activitats aquests dies. És el cas de l’Esbart Sabadell Dansaire, una entitat de la Creu Alta i l’Espai Jove del Sud, que proposa un Carnestoltes comunitari en línia al Districte 6, el divendres 12 de febrer, a les 17.40 h. Es podrà veure en aquest canal.

D’altra banda, a partir del dimecres 10 de febrer, Núria Llunell, especialista en vestuari i caracterització, guanyadora del Premi Butaca a la millor caracterització, organitzarà un taller de disfresses i un taller de maquillatge. Finalment, també es posa a disposició de la ciutadania una recepta de la catxaruta, també anomenada sopa de pobra, que fa una vintena d’anys que Disbauxa reivindica com l’escudella més vallesana.

Comentaris
To Top