Ciutat

Juli Fernàndez (ERC) assegura que “en ciutats metropolitanes és on forjarem la victòria”

ERC confia en guanyar les eleccions al Parlament d’aquest 14 de febrer gràcies als vots de ciutats del cinturó de Barcelona com Sabadell, Terrassa, Rubí o Cerdanyola. “En ciutats metropolitanes és on forjarem la victòria. És on el republicanisme ofereix una vida millor del que els han ofert els de sempre, sempre”, ha assegurat el candidat republicà Juli Fernàndez, número 17 de la candidatura d’Esquerra per Barcelona en l’acte central de campanya de les joventuts del partit, el Jovent Republicà, celebrat aquest dimarts al centre cívic de Sant Oleguer.

Fernàndez ha obert l’acte, centrat en les polítiques juvenils, reivindicant que ERC està preparada per governar la Generalitat i que la formació que representa acumula “90 anys d’història sense casos de corrupció”. També ha assegurat que sota el govern d’ERC no s’han fet retallades i que fan el contrari, revertir-les. El republicà ha reivindicat que des del 2015 fins ara el pressupost de Salut i Educació ha anat incrementant sota la direcció d’Esquerra fins a arribar a màxims històrics.

Habitatge, educació i ocupació

L’acte del Jovent Republicà ha estat enfocat a les polítiques dels joves. El sabadellenc Quim Belmonte, número 41 per Barcelona en representació del col·lectiu juvenil, ha explicat que volen facilitar que els joves puguin tenir el seu projecte de vida. “Després de la pandèmia s’han agreujat els reptes, que acostumen a ser els mateixos que ens afecten per desenvolupar-nos i tenir el nostre projecte de vida”, ha dit Belmonte.

Per aconseguir-ho posen l’accent en facilitar l’accés a l’habitatge, blindar la rebaixa del 30% de les taxes universitàries per procurar garantir l’accés a la universitat i en trobar la manera perquè la formació acabi esdevenint en un futur laboral assegurat, també pensant en la Formació Professional (FP). En matèria d’habitatge, com ha apuntat Juli Fernàndez, els republicans proposen destinar un fons anual de 1.000 milions d’euros per equiparar l’habitatge públic als països europeus de referència.

El candidat del Jovent Republicà Pau Morales, per la seva part, ha afirmat que “oferim a la ciutadania que no triï entre independència i canvi social, perquè farem les dues coses”.

La fins ara diputada i secretària de la Mesa del Parlament Rut Ribas, l’escriptora i també diputada fins la dissolució de la cambra Jenn Díaz i la regidora d’ERC a Sabadell Glòria Llobet també han participat en l’acte en què han coïncidit a remarcar la importància que els joves s’impliquin en la política per decidir sobre les polítiques que els afecten. Alhora, han remarcat la importància de crear una conselleria d’Igualtat i Feminismes “per garantir la justícia social per a tothm i que sortim reforçats com a societat de la pandèmia”, en paraules de Díaz.

Comentaris
To Top