Ciutat

ERC crearà una conselleria d’Igualtat i Feminismes si governa de nou la Generalitat

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) proposarà crear una conselleria d’Igualtat i Feminismes si passades les eleccions del 14 de febrer torna a governar la Generalitat. Els republicans han explicat la proposta en una roda de premsa celebrada aquest dimecres a la plaça de la Creu de Barberà amb els candidats sabadellencs d’ERC a les eleccions: Juli Fernàndez i Clara Palau, números 17 i 28 a la candidatura, acompanyats de la número 4 dels republicans a la llista per Barcelona, Najat Driouech. També hi ha assistit el regidor Gabriel Fernàndez.

L’objectiu d’aquest nou departament seria combatre la discriminació de les dones de manera transversal. Els republicans es comprometen a donar-li el pressupost necessari i a empènyer el desplegament del Pacte Nacional per la Interculturalitat per reforçar la cohesió social.

Gabriel Fernàndez, Najat Driouech, Juli Fernàndez i Clara Palau, aquest dimecres / CEDIDA

Juli Fernàndez ha assegurat que “la República Catalana es constituirà com una societat diversa, garantint els mateixos drets i oportunitats per a tothom, promovent la interculturalitat i el plurilingüisme com a riquesa del país i configurant una societat cohesionada, inclusiva i solidària d’acord amb els valors republicans i els drets humans”, al que Driouech ha afegit que “el meu objectiu com a diputada no serà cap altre, des del minut u, que treballar per desplegar la llei d’igualtat de tracte“. La candidata Clara Palau ha apuntat que un dels vuit eixos del programa electoral d’ERC és establir el feminisme com un eix fonamental, “sempre des d’una perspectiva interseccional, en la gestió de qualsevol acció i política pública del Govern de la Generalitat, així com en l’activitat legislativa”.

El regidor Gabriel Fernàndez ha fet referència a l’acció dels republicans com a membres del quadripartit en el mandat anterior, destacant que van posar “de nou Sabadell al número u, a l’avantguarda, pel que fa a nova ciutadania” amb la prosperitat i els drets socials al capdavant. Actualment, però, l’edil considera que el Govern municipal de PSC – Podem no fa prou feina en aquest sentit perquè assegura que viu del passat i assenyala que “aquest tema va evolucionant a una velocitat que necessita continuar avançant, continuar innovant”.

Comentaris
To Top