Ciutat

ERC vol un fons de 1.000 milions d’euros per equiparar l’habitatge públic als referents europeus

Palau, Fernàndez i Driouech, amb membres d'Actua Vallès, aquest dilluns / CEDIDA

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) vol que la Generalitat destini un fons de 1.000 milions d’euros anuals a equiparar les polítiques d’habitatge públic als països europeus referents en aquest àmbit. Els republicans han presentat aquest dilluns les propostes en matèria de drets socials per les eleccions del 14 de febrer en una roda de premsa després de visitar la seu de l’entitat Actua Vallès, que dona resposta a col·lectius d’especial vulnerabilitat, al barri de Nostra Llar.

Els candidats sabadellencs Juli Fernàndez i Clara Palau han rebut el suport de la número 4 per Barcelona Najat Driouech. La proposta dels republicans en matèria d’habitatge públic suposaria destinar en aquest fons el 0,4% del PIB, i impulsar, també, grans consensos polítics i canvis legislatius imprescindibles per tendir a la garantia d’accés universal a l’habitatge. “Volem donar un impuls gegantí a un parc d’habitatge públic de lloguer per donar oportunitats de vida a diferents col·lectius; sobretot, als que estan en situació de vulnerabilitat”, explica Fernàndez.

ERC també vol desplegar el nou Pla Estratègic de Serveis Socials 2021-2024, amb un impacte de 1.875 milions d’euros, per convertir l’acció social en un sistema universal de cobertura global que doni resposta a les necessitats socials al llarg de totes les etapes de la vida d’una persona. Driouech ha assegurat que el pla s’aplicarà “amb mirada de gènere, per garantir el dret a l’autonomia de les persones grans i de les persones amb discapacitat, articulant un nou sistema català de promoció de l’autonomia personal i de l’atenció a la dependència”.

La candidata Clara Palau ha posat l’accent en què una de les mancances que troben en el sistema actual és “que la gent gran del col·lectiu LGTBI hagi de fer un pas enrere per entrar a residències i ha de tornar a ficar-se a l’armari”. La sabadellenca assegura que en el procés de fer-se gran, “si no es té contemplat, crea molta frustració, després de molts anys de lluita, haver de renunciar a les vivències pròpies”.

El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha assegurat que Sabadell ha perdut el lideratge en drets socials que assegura que s’havia aconseguit en el mandat anterior, amb els republicans liderant la regidoria d’Acció Social. “Volem que Catalunya tingui aquest govern liderat per Esquerra a partir del 14 de febrer per poder garantir l’estat del benestar, i volem que Sabadell torni a ser la capital de la prosperitat i dels drets socials, tal com va ser-ho amb l’alcalde Antoni Farrés i amb el Govern de Transformació 2015-2019”, ha dit.

Comentaris
To Top