Publicitat
Ciutat

Exigeixen rapidesa per fer el passeig del soterrament d’FGC

La Plataforma Soterrament FGC torna a exigir més celeritat a l’Ajuntament per urbanitzar el passeig sorgit després de soterrar les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Can Feu-Gràcia tal com ja va fer l’octubre passat. El seu portaveu, Isidre Soler, denuncia que el Govern municipal “en un any i dos mesos no ha fet absolutament res”, després que el desembre del 2019 el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va suspendre el primer concurs després d’estimar un recurs per un defecte de forma.

El passeig sorgit del soterrament, sense urbanitzar / LLUÍS FRANCO

Fonts de l’executiu local van avançar ahir que les bases del nou concurs per licitar l’obra ja estan a punt i s’està en espera d’incorporar romanents de tresoreria les pròximes setmanes per poder-lo convocar. La Plataforma considera que tot i que es tracta d’un “projecte de ciutat potent”, aquest retard mostra desinterès per part del govern, qui al seu torn ho nega, i Soler reclama “que es faci”.

Alhora, el president de la plataforma veïnal denuncia la situació actual del passeig, que va del Castell de Can Feu a la plaça d’Anselm Clavé, a més, sovint ple de brutícia tot i els esforços de les brigades de neteja.

Publicitat

Sense fons europeus

Aquest projecte tindrà un cost aproximat d’uns 2,4 milions d’euros, que inicialment es preveia assumir a parts iguals entre l’Ajuntament i els fons europeus EDUSI. El procés legal que ha seguit aquest cas, però, ha fet perdre aquesta aportació europea que hauria estat d’uns 1,2 milions d’euros, tot i que des del consistori remarquen que els diners no es perden i es podran fer servir en altres projectes com el Parc del Nord. Si les noves bases sortissin a concurs demà, Soler augura que almenys es trigaria un any a començar les obres.

La Plataforma Soterrament FGC exigeix que l'Ajuntament acceleri els tràmits per urbanitzar la zona

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top