Ciutat

El Pla de Mobilitat del Vallès estudiarà construir les estacions del Taulí i Rambla

Un tren de Rodalies al barri de Can Llong, on es farà una nova estació / LLUÍS FRANCO

La Generalitat de Catalunya ha aprovat definitivament el Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV), que incorpora un estudi per analitzar si és viable la construcció de dues estacions ferroviàries més a Sabadell: Parc Taulí i Rambla–Gran Via, de Rodalies. Així, Sabadell passaria a doblar el número d’estacions de Renfe que, amb la construcció de la parada a Can Llong passaria a tenir sis parades. En global, Sabadell disposaria de deu estacions ferroviàries. Es tracta de dues de les 46 al·legacions que va presentar Sabadell al departament de Territori i Sostenibilitat. 

Les propostes que recull el pla preveuen incrementar la quota d’ús del transport públic en la mobilitat interna del Vallès del 13% actual al 21% i també la quota de transport públic en les relacions amb Barcelona, del 43% al 50%. Amb aquestes propostes, segons el document de Territori i Sostenibilitat, incrementaria la demanda del transport ferroviari en un 35%. 

El PEMV també proposa crear un tram de la línia orbital ferroviària entre Sabadell i Granollers; construir 10 noves estacions als dos vallesos (tres d’elles com a intercanviadors) i l’increment de freqüències de l’R8. En conjunt,els plans tenen com a horitzó l’any 2026 i estan valorades en 2.500 milions d’euros. 

Connexions pel vehicle privat

El document proposa formar la ronda nord per unir Terrassa i Sabadell i el desdoblament de la B-124 entre Sabadell i Castellar del Vallès. El document insisteix en optimitzar les infraestructures de mobilitat que ja existeixen per preservar el territori i, alhora, alliberar trànsit que circula per l’interior dels nuclis urbans, com ara la Gran Via.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top