Publicitat
ESPORTS

El Creu Alta Sabadell furga en la ferida de l’OAR Gràcia en el derbi (32-26)

L'alegria arlequinada entre la decepció gracienca al final del partit / Lluís Franco

El Creu Alta Sabadell Handbol es va emportar els 2 punts del derbi ciutadà en superar el Gràcia per 32-26. Era qui més els necessitava per la seva situació a la classificació, però també qui els ha guanyat amb justícia sobre el sintètic de Can Balsach. El conjunt arlequinat, que venia oferint més bones sensacions en les darreres jornades, no va donar opció als graciencs, minvats per baixes de pes i allunyats un cop més del nivell competitiu necessari per optar a resultats positius.

El partit es va trencar molt aviat. Tot i que el Gràcia va plantejar de sortida una defensa avançada per dificultar les accions de la primera línia local, el marcador es va disparar en el minut 10 (7-2) pel rendiment dispar d’un equip i altre. Gerard Gomis va demanar temps mort, però la dinàmica no va canviar i 10 minuts més tard el Sabadell ja gaudia del marge de 8 gols (13-5) amb destacat protagonisme de Martí Palet i Isidre Campanyà, que n’havien anotat 5 cadascun. La defensa dels arlequinats, més cohesionada i solidària, poques alegries va permetre a un Gràcia que, malgrat que es va recuperar un xic en el tram final del primer temps, es va retirar capcot al vestidor, conscient que el seu joc no havia rutllat gens (17-12).

A la segona part el Gràcia ho va intentar amb ganes, sí, però el Sabadell, més sencer, en cap moment va perdre la fiabilitat. Només va haver-hi un senyal que podia fer pensar en la possibilitat que el partit entrés en una fase d’emocions, quan el Gràcia va escurçar les diferències a 3 gols (20-17) amb molts temps encara per disputar. No ha estat el cas perquè el Sabadell va tallar en sec la reacció amb el parcial 3-0 com a cop decisiu per assegurar-se la victòria (23-17). Poc interès en els llargs minuts restants, saldats amb l’intercanvi de gols que ha fet pujar el 32-26 definitiu i que permet a l’equip de Sergi Cifré fer-se amb l’average.

Glop d’oxigen per al Sabadell, que se situa 4 punts per sobre de la línia de salvació. El Gràcia es manté a 7, però necessita canviar la dinàmica perquè podria començar a jugar amb foc. Els propers respectius partits contra Palautordera i Banyoles, els equips que ocupen zona de descens, haurien de servir per fer un pas cap a la tranquil·litat.

El femení cau davant el líder

El Castelló va superar l’OAR Gràcia (26-37) en el seu camí cap a la fase d’ascens i tornar a la màxima categoria de l’handbol femení. Amb una actuació elèctrica, en què la velocitat ha estat norma de principi a fi, el Castelló va mostrar el millor nivell d’entre tots els equips que han passat pel pavelló gracienc aquesta temporada. Si a la rapidesa en les accions atacants li afegim la intensitat esmerçada en defensa, sempre amb constants contactes i ajudes, i també l’encert de cara a porteria, ens trobem amb un equip que va fer honor a la condició de líder que ostenta.

El Gràcia, d’habitual joc més pausat, va acceptar el repte. Tot i la diferència en el marcador final, el partit de les gracienques va ser més que acceptable, obligades a donar-ho tot per poder fer front al potencial del rival. Les pèrdues que acumulades pel conjunt gracienc van marcar les diferències. El Castelló no va perdonar en els contracops i obtenint el doble de rendiment en les seves possessions (9-18 al descans).

En canvi, la segona part va ser més equilibrada, i no perquè el Castelló baixés el ritme. La seva constància es va mantenir, però l’equip de Carol Carmona va millorar considerablement sense les imprecisions anteriors. Tot plegat va proporcionar 30 minuts de joc vistós, enèrgic, sense pausa ni treva, que es transformaria en el parcial 17-19 (26-37). De cara al decisiu partit del pròxim dissabte contra l’Almassora, aquest va ser una bona pedra de toc per al femení gracienc.

Publicitat
Comentaris
To Top