Vallès

Pla fins al 2025 per millorar l’aire del Vallès

Sabadell, a vista d’ocell / VICTÒRIA ROVIRA

La Diputació de Barcelona, per encàrrec del Consell Comarcal del Vallès Occidental, ha elaborat un pla que preveu millorar la qualitat de l’aire a tota la comarca. El Pla d’acció supramunicipal per la millora de la qualitat de l’aire es va presentar de forma telemàtica aquest dijous, i inclou fins a 44 mesures que han de servir no només per a la millora de la salut dels vallesans, sinó també per a la reducció de les emissions de partícules a Catalunya.

Xesco Gomar, diputat d’Acció Climàtica a la Diputació, destacava que el pla preveu millorar la qualitat de l’aire amb mesures previstes fins al 2025 que estaran a disposició dels ajuntaments i ens municipals. Segons explicava Xavier Guinart, del Servei de Qualitat de l’aire de la Generalitat de Catalunya, “necessitem no només un pla de la zona de protecció especial de la qualitat de l’aire al Vallès, sinó que treballem en un pla de qualitat de l’aire per a tot Catalunya”.

De fet, tot i que aquest és el primer pla sobre la bona salut de l’aire d’abast completament comarcal, ja s’han efectuat amb èxit anàlisis i plans d’actuació similars des del 2011 en l’àmbit supramunicipal al Vallès Oriental, el Baix Llobregat i la plana de Vic (Osona). La clau d’aquest pla, indicava Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal, és tenir en compte que “l’aire no té fronteres, i la intenció i l’esperit és que es millori la qualitat de l’aire de forma coordinada”.

Per tant, l’elaboració del document implica no només marcar unes diagnosis i línies d’actuació de forma general a la comarca, sinó que es faci de forma transversal, amb la mirada posada a una línia de treball que englobi tot el territori català. A diferència d’altres estudis exposats amb anterioritat, el pla impulsat per la Diputació té en compte la importància especial en l’afectació de les partícules contaminants en la salut de les persones, així com busca un encaix específic sobre la bona utilització de les calderes de biomassa perquè no suposin una generació extra de tòxics a l’aire, segons remarcava Guinart.

Fonamentalment, explicava Sandra Garcia de l’empresa Lavola, encarregada de l’elaboració del pla, el document treballa 7 eixos que han de definir les guies per a les mesures que s’hi proposen: el seguiment de la qualitat de l’aire, la reducció del trànsit rodat, la millora del transport públic, la mobilitat activa ciutadana, l’atenció a les emissions en els serveis municipals, la reducció a les emissions dels sectors productius i la conscienciació de la ciutadania.

La diagnosi inicial del pla va concloure que les principals fonts d’emissió de partícules tòxiques estudiades, com les PM10PM2,5, el diòxid de nitrogen, l’ozó o el benzè, estan generades en la gran majoria pel trànsit rodat (el 43,5% del total) i l’activitat industrial (el 33,4%).

Segons explicava David Casabona, cap de l’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació, aquestes dades es van recollir amb 3 unitats mòbils, seguint diferents criteris de distància dels punts d’origen de les emissions, així com buscant la captació de partícules no només de curta durada sinó de llarga vida en l’ambient i tenint en compte l’estacionalitat d’aquestes.

Els objectius en l’àmbit comarcal impliquen, entre d’altres, reduir les concentracions de diòxid de nitrogen un 6,1%, de partícules PM10 un 16,7% i de PM2,5 un 20,7%. Una reducció que encara ha de millorar, especialment el nivell d’aquests últims compostos tòxics, superiors als recomanats per l’OMS.

Comentaris
To Top