Publicitat
Ciutat

Laura Reyes valora "positivament" la represa de l'esport escolar

La regidora d'Esports, Laura Reyes, al seu despatx / Ll. Franco

El món de l'esport ha pogut fer un pas endavant després de la flexibilització d'algunes mesures restrictives des del Govern de la Generalitat. Les competicions federades que tenen accés a categories estatals o són classificatòries per disputar Campionats d'Espanya es poden reprendre i afecten diversos esports de la ciutat com el futbol, futbol sala, bàsquet, handbol o voleibol. D'altra banda, l'esport escolar també ha obtingut llum verda per tornar a l'activitat amb algunes limitacions.

La regidora d'Esports de l'Ajuntament, Laura Reyes, feia una valoració "molt positiva" d'aquesta nova situació per als esportistes amb llicència federativa en l'àmbit estatal i sobretot perquè els Consells Esportius tornin a l'activitat després de molts mesos d'aturada absoluta. "El greuge comparatiu amb les competicions federades és que només podran entrenar, però no competir", lamenta. De totes maneres celebra que "els nens i nenes del Consell Esportiu Vallès Occidental puguin reprendre les seves activitats i fer l'esport que més els agrada". Lamenta que un bon nombre han quedat pel camí aquesta temporada atípica.

Això sí, es mantenen algunes limitacions. Només els de primària i infantil podran entrenar amb grups de més de sis esportistes. En canvi, secundària ho haurà de fer en grups bombolla no superiors a les 6 persones (per exemple, cinc esportistes i un tècnic). També es mantenen els límits d'aforament en les instal·lacions: 50% a l'aire lliure i un 30% si són tancades, com els pavellons. "En aquests casos caldrà valorar l'espai per poder encabir diferents grups separats", diu Laura Reyes. La regidora d'Esports confia que "en un termini relativament curt es pugui normalitzar una mica més la situació i els entrenaments col·lectius siguin possibles en totes les categories, per exemple. Ara, però, ja hem fet un pas endavant i estem molt contents perquè entenem que l'esport és salut i un factor indispensable".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top