Publicitat
Ciutat

Junts reclama que es destini un 1% de les inversions del pressupost al patrimoni

Junts per Sabadell insisteix a fixar en el debat públic la gestió del patrimoni de la ciutat. Concretament, demana que l’Ajuntament es comprometi a destinar un 1% del pressupost dedicat a inversions a mantenir i rehabilitar edificis emblemàtics de la ciutat.

La portaveu de Junts, Lourdes Ciuró, vol que es parli en termes de “patrimoni intel·ligent” i que es comenci a gestionar de “forma proactiva”, donant-hi impulsos culturals, socials i econòmics. En aquest sentit, reclama un canvi de tendència en la gestió dels governs dels últims anys:  “Sempre hem tingut les mateixes receptes”, es queixa.

Publicitat

A més, Ciuró recalca la necessitat d’invertir contínuament en el manteniment del patrimoni, perquè no s’arribi al moment en què els edificis emblemàtics requereixen una rehabilitació molt més profunda per no caure. Ha exemplificat aquesta situació que pateix part del patrimoni de Sabadell citant diferents edificis de la ciutat, com el Castell de Can Feu, el Molí d’en Torrella i el Molí d’en Torrella.

Per tot plegat, el grup municipal presentarà en el ple del mes de març una moció per fixar una quantitat mínima per invertir en patrimoni en els pressupostos anuals de l’Ajunatment.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top