Ciutat

Vistiplau definitiu per a la nova plaça al solar de l’antic Vapor de Cal Borni Duch

L'antic Vapor Cal Borni Duch / AJUNTAMENT DE SABADELL

La meitat del solar de l’antic Vapor de Cal Borni Duch ha rebut el vistiplau definitiu per esdevenir una plaça pública de 3.200 metres quadrats. Serà una àrea verda a l’Eixample, amb mobiliari urbà i itineraris de circulació per a vianants. A més, comptarà amb una zona porxada on s’exposarà la memòria tèxtil de l’equipament històric. La resta de l’espai, que no està catalogat dins de l’àmbit patrimonial patrimonial, esdevindrà un supermercat Esclat. El grup Bonpreu, en qualsevol cas, es compromet a respecar l’estructura que defineix l’espai.

La Junta de Portaveus ha aprovat l’últim pas per tirar endavant el projecte, impulsat en el mandat anterior a través del Pla de Millora Urbana de naus del govern quadripartit.  El projecte d’urbanització de l’espai de l’antic Vapor de Cal Borni Duch també inclou els trams adjacents de les voreres de l’illa que configuresn els carrers de Brutau, Güell i Ferrer, Salvany i Fra Luis de León.

El mes d’octubre de 2018, l’aleshores alcalde Maties Serracant anunciava que el projecte permetria “guanyar un espai interessant i consolidar la protecció de l’edificació d’un vapor”.

Aquest tipus d’edificis industrials, la majoria dels quals del segle XIX, rebien el nom del mitjà a través del qual funcionaven, el vapor. A Sabadell, estaven majoritàriament destinades a l’explotació tèxtil i llanera, ubicades normalment en entorns urbans pròxims a vies de comunicació ràpides.

Un supermercat Esclat

Les dimensions del supermercat Esclat seran de 3.200 metres quadrats. Concretament, l’establiment del grup Bon Preu estarà ubicat al número 91 del carrer de Fra Luis de León.

La cadena girorina, quan va anunciar l’obertura del supermercat, defensava que seguiria el mateix procediment que va utilitzar per a posar en marxa el supermercat d’Hostafrancs, que va permetre conservar l’antiga fàbrica Llagostera-Sempere.

Comentaris
To Top