ESPORTS

L'esport sabadellenc recupera aire, però encara amb moltes incògnites

L'equip de Divisió d'Honor de tennis taula del Club Natació / CEDIDA (CNS)

La suavització d'algunes restriccions ha afectat també el món de l'esport. La mesura més important ha estat la llum verda a la competició federada a partir dels 16 anys, és a dir cadets (en alguns casos), juvenils i amateurs de totes les disciplines esportives. Per una banda, suposa una glopada d'aire fresc, però també han aparegut les veus crítiques per no obrir també la barrera en categories inferiors, una situació que els clubs no acaben d'entendre.

El futbol, per exemple, és un dels més afectats. La setmana passada es va reprendre la Primera Catalana i la Preferent femenina -com a categories d'accés a l'àmbit nacional- i ara ho podrien fer la Segona, Tercera i Quarta Catalana, a més de les categories juvenils. Tot, però, està pendent d'una reunió amb la Federació Catalana de futbol el pròxim dilluns, perquè els clubs volen posar sobre la taula una sèrie de condicionants. Per exemple, les despeses. Si es continua jugant a porta tancada, sense cap mena d'ingressos, alguns clubs ja han deixat clar que no tornaran a competir. D'altra banda, cal comprovar l'estat físic dels equips després de molts mesos sense entrenaments habituals i amb moltes baixes pel toc de queda i les restriccions de mobilitat. La FCF parla del cap de setmana del 20 i 21 de març per tornar a jugar partits.

D'altra banda, altres especialitats esportives de categoria nacional ja fa setmanes que rotllen, com és el cas de l'handbol, voleibol o futbol sala. L'equip femení del FS Sabadell va tornar a la competició fa dues setmanes. I aquest cap de setmana ho faran, per exemple, el bàsquet o el tennis de taula. Amb certes peculiaritats en el cas del bàsquet que afecta el Club Natació Sabadell i CE Escola Pia. El director de la secció del Club Natació, Paco Rodríguez, reconeix que "és una situació complicada perquè feia molts mesos que no podíem entrenar en condicions, però hem de sentir-nos satisfets de competir de nou". D'entrada, la Federació havia plantejat dos tipus de competició: amb opció d'ascens si els clubs es feien càrrec dels testos d'antígens o sense cap objectiu ni descensos en cas negatiu. Finalment, tots podran fer-se les proves i s'ha eliminat aquest condicionant.

Això sí, els representants sabadellencs ho faran en grups diferents. El Club Natació en el Campionat d'Espanya de Primera Divisió, grup 4, i arrenca aquest diumenge (18 hores) a la pista del Recanvis CB Mollet B. Per la seva part, l'Escola Pia ha quedat enquadrat en la Copa Federació del Campionat d'Espanya, grup 2, i s'enfrontarà demà (18 hores) al Terra Endins Vilatorrada al seu pavelló del carrer Garcilaso.

També el tennis taula

Aquest cap de setmana arrenca la competició estatal de tennis de taula. El Club Natació Sabadell té equips a Divisió d'Honor, Primera Nacional, Segona Nacional i dos representants a Tercera Nacional. Aquest dissabte engega la Primera i Segona i la setmana que ve la categoria de plata i la Tercera. Tot està a punt. El club afronta la temporada tan atípica i una lliga, on no es permeten ajornaments, amb l'objectiu de donar molta presència al planter i als joves jugadors que hi ha a la secció, reforçats amb veterans i experimentats palistes.

A Primera Nacional, el segon equip del Club, que comptarà amb presència de dos juvenils, un d'ells de primer any, es desplaça a Mataró per enfrontar-se al Centre Natació Mataró i al Sallent. És la primera de les quatre concentracions que afrontaran. A més del fix Alex Sayago, Alex Bocanegra o els joves Marc Ferruz i Alex González començaran la temporada.

A Segona Nacional, el CN Sabadell, amb alguna absència, jugarà a Calella contra l'amfitrió i Badalona. Xavi Zaragoza, Ferran Huguet, Pere Bellsolà. A Divisió d'Honor, amb palistes de Sabadell com Ferran Brugada, Ivan Ruiz, Pere Weisz, que estarà al primer i segon equip, i el jugador de Castellar del Vallès Dani González s'estrenen el dissabte 13 de març a Olot jugant tres partits davant Olot i Calella, que tenen estranger a les seves files, i el Vic. El dia 27 jugaran a Sabadell contra Eivissa, que té una plantilla espectacular. I a Tercera Nacional, el conjunt sabadellenc té dos equips on es barrejarà també la joventut i experiència amb jugadors com l'aleví Luca Khidasheli i d'altres més experimentats, però els joves tindran el seu clar protagonisme.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top