Ciutat

El misteri del cap Vulcà, més a prop de resoldre’s: és d’època romana i de marbre

El rebombori generat per la publicació d’una imatge a mitjans de novembre del Museu d’Història de Sabadell sobre el cap Vulcà, aparegut a principis dels anys noranta al carrer de Viladomat, està una mica més a prop de resoldre’s.

Després que des de l’Associació Cultural Can Feu es reclamés que aquest bust no era d’època romana i que pertanyia “al 300% a l’escultura” del Castell de Can Feu, segons declarava el novembre passat Aleix González, president de l’entitat, el Museu d’Història de Sabadell va veure’s obligat a moure fitxa i revisar la catalogació d’aquesta peça. I després de fer-ne la revisió amb el mètode científic, fonts del consistori conclouen que “l’Ajuntament confirma que la catalogació del cap que hi ha al Museu d’Història és correcta. És a dir, es tracta d’un bust efectivament d’època romana, fet de marbre i es va localitzar al carrer de Viladomat els anys noranta”, exposen.

Així doncs, amb la revisió d’aquesta escultura part del misteri queda resolt: no pertany a l’escultura del Castell de Can Feu, però –com també exposen des del consistori– no s’investigarà l’origen de la peça apareguda ara fa trenta anys al barri de Gràcia.

ROSER ENRICH (MHS)

El cap, al Museu d’Història de Sabadell

És aquí on González, consultat pel Diari de Sabadell, es reafirma en la teoria que aquest bust forma part de les escultures que al seu dia vestien les escales principals del Castell: “Crec que s’ha d’anar més enllà i continuar amb la investigació i saber què hi feia aquell cap”, exposa. Sobre la revisió de la catalogació, es manté ferm en la defensa que “no puc confirmar ni desmentir que fos romana, però sí afirmar al 100% que pertany a l’escultura en qüestió”, i en la mateixa línia insisteix a demanar una “reproducció en 3D o un motlle”, que assegura que no ha estat pretesa, encara.

El misteri del cap Vulcà: prové de l’escultura del Castell de Can Feu?

Comentaris
To Top