Ciutat

La participació ciutadana, l’objectiu del II Fòrum de Democràcia Local

/ CEDIDA

El II Fòrum de Democràcia Local se celebrarà el proper 19 de març de manera telemàtica, una jornada anual per reflexionar sobre democràcia local. “És un espai de debat i de participació veïnal en la política municipal”, ha sintetitzat la tinenta d’alcaldessa de Participació, Marta Morell. Aquest any, és el punt de partida en l’elaboració del Reglament de Participació.

El fòrum és un punt de trobada proposat per la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS) i l’Ajuntament de Sabadell i té com a objectiu compartir experiències i reflexionar sobre la democràcia local i la participació. Enguany l’objectiu és reflexionar sobre els models de democràcia col·laborativa i la democràcia directa. Una de les reflexions és l’impacte de la pandèmia en el debat democràtic.

Morell ha destacat que, malgrat que l’any 2020 no es van poder celebrar aquestes jornades, les entitats veïnals van dedicar “tots els esforços” a crear “xarxes de solidaritat” per fer front a la pandèmia. Per la seva banda, el president de la FAVS, Manuel Navas, ha assegurat que les jornades tenen com a objectiu convertir Sabadell “en un referent de reflexió sobre la participació“.

En aquesta edició es comptarà amb Quim Brugué, catedràtic de Ciència Política a la Universitat de Girona (UdG), i amb Josep Lluís Martí, professor titular de Filosofia del Dret de la Universitat Pompeu Fabra.

La jornada del matí començarà a les 10 h. El Fòrum continuarà a la tarda, amb una reflexió entre entitats veïnals, regidors de districte i personal tècnic municipal per consensuar conclusions útils per fer realitat aquests processos participatius.

Comentaris
To Top