Publicitat
Ciutat

La vacuna fa caure la mitjana d’edat dels pacients amb Covid

Un sanitari atén un pacient que fa rehabilitació a l'UCI / VICTÒRIA ROVIRA

La vacunació del coronavirus provoca la reducció de la mitjana d’edat de les persones que pateixen la malaltia. No és l’únic motiu, però és un dels principals que han contribuït al fet que la mitjana d’edat dels pacients ingressats al Taulí per aquesta malaltia hagi passat de 72 anys entre els mesos de març a juny, durant la primera onada, a 66 anys des de l’1 de juliol fins ara.

Tanmateix, segons el Departament de Salut, l’edat mitjana dels sabadellencs que han estat diagnosticats de coronavirus ha baixat en les darreres setmanes. Entre l’1 de març del 2020 i el 14 de març del 2021 se situa en 43,2 anys, mentre que del 5 a l’11 de març d’enguany és de 39,4 anys.

El cap de Malalties Infeccioses i president del Comitè d’Infeccions del Parc Taulí, el Dr. Manel Cervantes, assegura que “és la primera vegada que veiem un canvi en la mitjana d’edat”, i explica que des que va començar la campanya de vacunació “hem deixat de tenir casos” a la residència Sabadell Gent Gran, gestionada per l’hospital sabadellenc. Per això ja no hi ha pacients d’edat avançada hospitalitzats, la qual cosa ha fet baixar l’edat mitjana. A part d’aquest factor, també hi compta el fet que ara el diagnòstic de la malaltia es fa abans, de manera que també s’avança el tractament i hi ha menys casos greus.

Repunt d’ingressos a planta

En les últimes dues setmanes han tornat a créixer els hospitalitzats al Taulí per Covid-19. L’increment ha estat a planta, que contrasta amb el descens de pacients a l’UCI. A les plantes d’hospitalització hi havia ahir dilluns un 17% més de pacients respecte al passat 4 de març, sent 55 actualment i 47 aleshores. Per contra, a les cures intensives el descens en el mateix període és del 40%; ara hi ha 15 ingressats i aleshores n’eren 25.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top