Ciutat

La protectora també rescatarà animals de nit

/ Victòria Rovira

La Lliga Protectora d’Animals haurà d’incloure la recollida nocturna d’animals i el servei de clínica veterinària 24 hores. L’entitat, que ha estat l’adjudicatària del concurs municipal per a l’atenció i acollida d’animals, ha rebut a canvi més dotació econòmica amb pràcticament mig milió d’euros. “Era necessari millorar aquestes condicions després de 10 anys i dues pròrrogues forçoses de l’anterior contracte”, subratllen fonts de la Junta Directiva. Però aquest augment pressupostari “no és real”, afirma Claudia Matheja, responsable del refugi, que avança que la protectora haurà d’externalitzar els nous serveis i subcontractar altres empreses.

D’altra banda, asseguren que aquests recursos econòmics només cobreixen la meitat de les despeses. El percentatge restant s’assumeix amb les aportacions de socis i padrins. Tot i això, s’han mostrat satisfets per la millora. El nou contracte, vigent des del 14 de març fins a l’any 2023, també ha modificat els horaris de les instal·lacions. Estarà obert de 15 h a 18 h (estiu) i de 16 h a 19 h (hivern). Els caps de setmana i els festius, de 10.30 h a 13.30 h.

La Covid impulsa l’adopció

El confinament domiciliari i les restriccions de la mobilitat han estimulat l’adopció d’animals a Sabadell. Les dades de la Lliga Protectora d’Animals apunten que les adopcions s’han disparat un 75% interanual el gener del 2021. Són 77 animals els que han trobat una família aquest gener, respecte a les 44 mascotes que van sortir del refugi el 2020. En el còmput global del 2020, les adopcions van créixer un 14% respecte al 2019, amb 603 sortides.

També l’abandonament animal ha caigut, però ho ha fet en menys mesura: el refugi ha acollit un 29% menys de gossos i gats el gener del 2021 respecte al mateix mes de l’any passat. Dels 63 peluts que entraven a la protectora el primer mes de l’any passat, aquest gener només se n’han acollit 45. “La gent sembla molt més conscienciada en aquest moment. Però veurem què passa quan s’aixequin les restriccions de mobilitat i arribi el bon temps”, sosté Matheja. El refugi continua arrossegant un problema endèmic: costa trobar família per als gossos potencialment perillosos (GPP), que representen el 60% del total.

Publicitat
Comentaris
To Top