ESPORTS

Punt insuficient… i gràcies davant l’Sporting a la Nova Creu Alta (1-1)

L’equip arlequinat s’avança, però pateix un setge a la segona part i Mackay evita la desfeta

El penal transformat per Stoichkov no ha servit per guanyar / Lluís Franco

Punt insuficient que al final encara ha tingut gust de glòria. El Sabadell ja fa quatre mesos que no guanya a la Nova Creu Alta i així és molt difícil aspirar a la permanència. Davant l’Sporting ha fet un notable primer temps i s’ha avançat gràcies a un penal transformat per Stoichkov, però la segona part ha estat d’absoluta superioritat asturiana i només la sensacional actuació d’Ian Mackay ha evitat la derrota amb quatre intervencions prodigioses.

Hi havia expectació per l’onze d’Antonio Hidalgo, sobretot en la disposició ofensiva després de les baixes de Juan Hernández i Álvaro Vázquez, aquest per doble motiu: la clàusula de la por i una lesió d’última hora. Finalment, el tècnic arlequinat ha muntat un trident al mig del camp amb Undabarrena, Xavi Boniquet i un Adri Cuevas més avançat i la referència d’atac ha estat Stoichkov, acompanyat per Héber Pena pel carril dret i Aarón Rey com a enllaç. S’han quedat fora homes habituals com Pierre Cornud, Víctor o Guruzeta.

L’arrencada de partit ha estat força esperançadora, amb dues arribades que han acabat amb rematades de cap d’Aarón i Stoichkov fora. El jove jugador gallec ha sortit amb molta energia, trencant línies amb el seu dinamisme. Tota una declaració d’intencions. El Sabadell ha pressionat bé un Sporting que s’ha sentit incòmode en el primer quart, sense poder desenvolupar el seu joc. Només alguna fogonada del jove Manu García, convocat per la selecció espanyola sub-21. Tot i això, ha fregat el 0-1 en una ocasió claríssima de Djuka després d’una errada de Grego Sierra en la sortida de pilota. El màxim golejador de la Lliga SmartBank s’ha plantat davant Ian Mackay i la seva picadeta s’ha perdut desviada. Allò que gairebé mai veiem, ho hem vist: Djuka ha perdonat.

Del possible 0-1 que hauria estat un cop duríssim s’ha passat a l’1-0 tres minuts més tard. Héber Pena ha forçat un penal tant clamorós com absurd de Saúl que els visitants han protestat reclamant una mà prèvia de l’extrem gallec que era absolutament involuntària. Stoichkov ha agafat la responsabilitat i ha superat Mariño, qui ha endevinat la trajectòria i fins i tot ha tocat la pilota sense poder evitar que arribés al fons de la xarxa. Amb suspens. El sisè gol del gadità i el tercer consecutiu del Sabadell des del punt de penal en les sis últimes jornades. Una justa recompensa a la iniciativa i major ambició de l’equip arlequinat. Fins al descans, només ha canviat l’estadística de la possessió, favorable a l’Sporting, però sense generar perill. Mackay només s’ha vist exigit en un xut de Manu Garcia que ha aturat en dos temps.

L’avantatge era or pel Sabadell i el repte era gestionar-ho bé a la segona meitat davant un Sporting obligat a reaccionar i arriscar. D’entrada les sensacions han estat positives i fins i tot Aarón Rey ha inquietat la defensa visitant. Però de sobte una errada incomprensible d’Undabarrena en un rebuig ha deixat la pilota als peus de Dujka i a la segona no ha perdonat el pitxitxi. S’ha girat i amb un tir sec i inapel·lable ha superat Mackay. L’empat ha tingut un efecte devastador en l’aspecte anímic. Només Mackay i el desencert de l’Sporting han evitat l’1-2 en quatre opcions claríssimes de gol gairebé concentrades en 10 minutos d’horror. Semblava que el Sabadell s’enfonsava irremeiablement i Antonio Hidalgo ha fet canvis per trencar aquesta dinàmica negativa. Jaime i Edgar han estat els primers a aparèixer sobre la gespa i posteriorment ho han fet Víctor i Cornud. Almenys s’ha aconseguit frenar l’hemorràgia i de mica en mica s’ha refet el Sabadell. Heber, abans de ser substituït, ho ha provat amb un bon xut que Mariño ha desviat a córner en la seva única intervenció de risc de tot el partit.

Els últims minuts han tingut alternatives, però la millor ocasió ha estat per l’Sporting, en una arribada d’Aitor Garcia que ha salvat Mackay, evitant una derrota que hauria pogut ser mortífera. El porter gallec ha estat de nou el millor jugador d’un Sabadell que ja fa quatre mesos que no guanya a la Nova Creu Alta, on acumula set empats consecutius. Els arlequinats podrien acabar la jornada com a cuers en funció del resultat del duel directe entre Albacete i Cartagena. Cada vegada més difícil.

Fitxa Tècnica

Sabadell: Mackay; Óscar Rubio, Juan Ibiza, Grego Sierra (Jaime Sánchez, m. 61), Josu (Cornud, m. 71), Undabarrena, Heber Pena (Víctor, m. 71), Xavi Boniquet, Stoichkov (Guruzeta, m. 80), Adri Cuevas i Aarón Rey (Edgar, m. 61).

Sporting: Mariño; Bogdan, Babin, Marc Valiente (Borja, m. 78), Saúl (Pablo Garcia, m. 41), Javi Fuego, Nacho Méndez, Pedro Díaz (Aitor Garcia, m. 78), Djuka, Manu Garcia i Victor Campuzano (Gaspar, m. 78).

Àrbitre: Javier Iglesias Villanueva, Comitè gallec. Grogues: Grego Sierra, Edgar, Jaime, Manu García; Antonio Hidalgo i David Gallego (tècnics).

Gols: 1-0, minut 22: Stoichkov de penal; 1-1, minut 53; Dujka.

Incidències: Nova Creu Alta. A porta tancada.

Antonio Hidalgo: “La realitat és aquesta i hem de continuar treballant”

Publicitat
Comentaris
To Top