Ciutat

Més de 60 persones en tractament de salut mental són ateses per accedir al món laboral

El Parc Taulí compta amb un consolidat programa de cribatge de càncer de mama
Les persones són derivades des del Centre de Salut Mental d’Adults i el Centre de Salut Mental Infantojuvenil del Taulí / CEDIDA

L’Ajuntament i la Generalitat prorroguen el conveni per a la prestació del servei prelaboral, que es du a terme a la ciutat des de fa 10 anys. Es tracta d’una metodologia adreçada a persones en edat laboral i en tractament de salut mental amb motivació per accedir al món laboral. Les persones ateses des del servei són derivades principalment des del Centre de Salut Mental d’Adults i el Centre de Salut Mental Infantojuvenil de la Corporació Sanitària Parc Taulí.

Amb la col·laboració de l’Associació de Familiars de Salut Mental, anualment es poden arribar a atendre més de 60 persones i es dediquen 830 hores d’atenció individual i més de 2.500 hores d’atencions grupals. A més s’estableixen convenis de col·laboració amb diferents entitats sense ànim de lucre de la ciutat o departaments de l’Ajuntament de Sabadell. El percentatge de satisfacció de les persones usuàries i les entitats respecte el servei es manté anualment per sobre del 85%, apunten fonts municipals.

L’objectiu és procurar la seva capacitació i habilitació en competències relacionades amb l’àmbit laboral: comunicació, relació amb companys i caps, treball en equip, ritme de treball, assistència i resistència a la jornada laboral, entre d’altres. Aquestes competències personals i laborals són considerades imprescindibles abans d’iniciar qualsevol procés de recerca de feina.

Cada participant en el projecte compta amb un pla de treball individual, dissenyat a partir d’entrevistes personals i la coordinació amb els diferents professionals de l’equip tècnic i expert del Prelaboral, així com les coordinacions amb els referents dels centres de salut on són atesos. Per donar suport a aquestes persones també es desenvolupa un treball directe amb les seves famílies com una part important en el procés de recuperació i de suport a un itinerari laboral.

D’altra banda, per facilitar el coneixement i posar en pràctica les competències desitjades s’han creat espais de simulació productiva real, principalment en equipaments municipals. Es tracta dels tallers de cuina, de serveis administratius, de pintura, bricolatge i pladur i de manteniment de jardineria i horta urbana, en els quals les persones participants poden adquirir o recuperar competències laborals en l’entorn d’un ofici i començar a planificar un projecte d’inserció laboral.

Comentaris
To Top