Ciutat

Mor José Luis Landry, concertista de castanyoles sabadellenc

El sabadellenc José Luis Landry Pallarés va morir aquest passat dissabte, 3 d'abril a l'edat de 68 anys. Nascut al poble d'Aulet, un municipi desaparegut de la Ribagorça aragonesa, des de petit es va traslladar a Sabadell i va destacar per la seva faceta de concertista de castanyoles, especialitat en què era un referent. Tot just l'endemà de la seva defunció hauria celebrat el seu 69è aniversari.

El sabadellenc José Luis Landry, el juliol del 2018 / ÓSCAR ESPINOSA

Landry (1952 - 2021) sempre havia viscut envoltat d'estris que donaven plaer als seus sentits, ja siguin castanyoles, guitarres, mandolines, fotografies o harmòniques. El gust per les castanyoles el va descobrir en un viatge de feina a Suïssa el 1972, on el van captivar i des d'aleshores no va deixar de buscar informació. “Quan vaig tornar a Sabadell, vaig començar a investigar sobre aquest instrument”, recordava el mateix José Luis en una entrevista amb el Diari de Sabadell el juliol del 2018.

El sabadellenc era seguidor del ballarí i coreògraf especialitzat en castanyoles José de Udaeta, amb qui va compartir amistat fins a la mort del ballarí. Al llarg de la seva carrera musical, Landry va actuar a diferents punts de la península Ibèrica, així com als Estats Units i Alemanya. En el seu temps lliure era pedagogcol·leccionista i lutier, ja que quan no trobava l'instrument que volia se'l feia ell mateix.

Ningú sap més de castanyoles que ell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top