Publicitat
Ciutat

Ciutadans impulsa una moció de suport laboral i en habitatge als joves de Sabadell

El regidors Adrián Hernández i Laura Casado, de Ciutadans / D.S.

El grup de Ciutadans ha impulsat una moció al ple municipal de març en suport de la generació de joves que "han patit la doble crisi", nascuts entre 1985 i 1995. La intenció principal de la iniciativa, aprovada unànimement per tots els grups municipals, és que les polítiques de la ciutat, de tots els àmbits i de forma transversal, tinguin en compte els joves.

"La població jove ha estat la gran oblidada dels últims anys. No s'ha recuperat de la crisi de 2008, i ara han de fer front a la crisi de la pandèmia", ha afirmat la regidora del grup, Laura Casado. La moció té tres eixos principals: la feina i la formació; l'habitatge i un bo cultural per als joves.

Un dels apartats de la moció és recollir l'opinió dels joves de Sabadell per incorporar-la al futur Reglament de Participació; impulsar un pla d'ocupació i de formació juvenil amb empreses i institucions per fer front a la taxa d'atur juvenil i crear oportunitats; desenvolupar el potencial de Sabadell com a ciutat universitària; i construir una biblioteca pública al districte 5, l'únic de la ciutat que no en disposa.

El text també insta l'equip de govern a introduir en el procés d'aprovació de el Pla Local d'Habitatge un examen de la demanda i l'oferta d'habitatges entre la població jove; i afegir, en el mateix pla, un sistema d'ajuda al lloguer per a les persones joves.

Per altra banda, amb la moció, l'Ajuntament estudiarà la viabilitat de crear un bo que incentivi el sector cultural de la ciutat i que animi els joves a consumir aquest tipus d'activitats.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top