PATRIMONI DE SABADELL

El cromatisme de les cases angleses

Entre els carrers amb encant, Sabadell té en el de Fèlix Amat (Centre) un bon exemple. És així gràcies a la conjunció entre la conservació de les cases angleses, símbol del patrimoni arquitectònic local, i el color de les seves façanes, que presenten una gamma cromàtica diversa.

La imatge del carrer de Fèlix Amat / CARLES LALUEZA (CEDIDA)

Això és el que va cridar l’atenció aquest passat dimarts al sabadellenc Carles Lalueza, gratament sorprès per l’aspecte florit que ja presenten els arbres del mateix carrer. “Aquestes cases representen el model que fa 100 anys estava destinat a les famílies obreres i ara en el fons qui pogués viure en una situació així”, explica Lalueza.

Aquesta renglera de 13 habitatges i les 8 del mateix tipus que hi ha a la cantonada amb el carrer de Sant Oleguer les va construir l’empresari llaner i polític Pere Turull el 1881, segons consta al registre de l’Ajuntament.

Comentaris
To Top