Ciutat

Comerç cara a cara: Estil propi

La de tota la vida

GABRIELA LIFESTYLE: L’EMPRENEDORA QUE VA CREURE EN TOT EL SEU POTENCIAL

Fa 27 anys, Gabriela Jiménez va engegar el seu negoci perquè confiava en ella i en la seva potencialitat. Era el primer pas. Amb molta formació acadèmica i experiència pràctica, només calia creure en la seva professionalitat per no haver d’anar a la cua de l’atur. No li ha anat pas malament i, després de superar nombroses crisis, sap que pot amb tot el que pugui venir. Primer, va viure de ple la crisi del tèxtil a Sabadell, quan treballava al sector mentre cursava els seus estudis de perruqueria.

Després, la bombolla immobiliària del 2008. Més tard, la crisi de l’IVA que afectava els salons de perruqueria, que s’elevava a un 21%. I poc més tard, a una pandèmia mundial. El secret per no defallir? Formació, innovació i positivisme. A més d’apassionar-te per la professió: “Em fascina quan encerto amb el canvi, els cabells poden transformar l’actitud i la fisonomia d’una persona”, sosté. És aleshores quan se sent realitzada. No és partidària de fer talls especialment arriscats, creu més en el joc del tint.

I per aconseguir una bona feina, la inspiració l’ha d’enxampar treballant, com a qualsevol altre artista. Té com a filosofia de vida aferrar-se a la part més positiva de la seva professió i mirar només de reüll la part més difícil per no caure amb la mateixa pedra. I formació, formació i formació. “Soc una emprenedora i estudiant, no podem parar d’aprendre noves tendències”, sosté la Gabriela, que creu que aquest és el secret de l’èxit.

/ LLUÍS FRANCO

Una aposta per Sabadell

EVA AVILÉS BELLESA PERRUQUERIA I BENESTAR L’ART I LA TÈCNICA DEL COLOR

Clar i català. El nom indica sense embuts qui i què és aquest nou local que ha obert fa tot just una setmana al carrer de l’Estació. No és pas una cara nova al barri: fa 3 anys que l’Eva obria per primer cop el seu saló al carrer de la Indústria. Ara ha arribat el moment de créixer, malgrat les circumstàncies. Fa una setmana, l’emprenedora ampliava el seu negoci incorporant nous serveis d’esteticista: “Veure que jo mateixa he fet créixer el meu propi negoci és molt satisfactori”, sosté Eva Avilés.

És de les que creu que l’ofici es perfecciona suant i amb pràctica i més pràctica. Reconeix que va formar-se molt acadèmicament, però la seva veritable escola va ser la que va ser la seva cap, la Magda, amb qui va treballar braç a braç durant 20 anys. Després d’una llarga trajectòria professional, reconeix que la perruqueria és un art, però que la seva passió són les persones: “Connectar amb la clientela és molt especial, els vincles són molt forts”, diu. Però si ha d’escollir la seva part preferida de l’ofici, sosté que és jugar amb el color i les metxes.

Ara, està immersa en un nou projecte, el creixement dels serveis que ofereix. Creu que just ara és el moment per fer-ho: “Per tenir èxit has d’estar ben preparat i treballar dia a dia. Però també buscar el cop de sort i aprofitar totes les oportunitats”, exposa. I si l’ocasió ha sorgit ara, considera que ha d’extreure’n tot el suc.

/ LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top