Publicitat
Ciutat

Sabadell resisteix a la quarta onada, que creix a Catalunya

El Taulí manté estable el nombre de pacients a l’UCI, la xifra que preocupa més a tot el Principat

Vacunació amb AstraZeneca als Merinals / VICTÒRIA ROVIRA

La quarta onada de la Covid-19 s’està controlant a Sabadell. Aquest dijous el nombre de pacients ingressats a l’hospital Taulí era de 130 persones, una dotzena menys que el dilluns passat. A diferència de Catalunya, on la tendència de persones hospitalitzades va a l’alça, amb 1.721 pacients el mateix dilluns, 5 d’abril, 232 més que la setmana anterior. Els pacients crítics són els que preocupen més el Departament de Salut.

A Catalunya el nombre de persones ingressades a l’UCI va en augment des del 27 de març (399) i, ahir divendres n’eren 495 (+24,06%). En canvi, al Taulí els pacients a les unitats de cures intensives es mouen al voltant de la trentena des de mitjans de març. El 19 de març n’eren 22, la setmana següent 24 i el dijous passat, 27.

Menys casos (i menys proves)

La Setmana Santa ha propiciat que la setmana del 30 de març al 5 d’abril a Sabadell es fessin la meitat de proves PCR o tests ràpids d’antígens, sent 3.861 en total quan la setmana anterior en van ser 7.367. Això també ha comportat un descens del 37,8% de casos en el mateix període. En canvi, de les proves fetes sí que ha pujat el percentatge de posivitat respecte la setmana anterior i del 30 de març al 5 d’abril es va situar al 7,74%.

Salut comença a vacunar majors de 70 anys

Salut està acabant de vacunar el col·lectiu de persones a partir de 80 anys i ha començat a citar les del grup de 70 a 79. S’està fent començant pels de 79 anys i a partir d’aquí s’anirà baixant. Pel que fa a la franja de 65 a 69 anys, la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, va explicar ahir que la idea és començar un cop s’acabi la vacunació al col·lectiu previ, els de 60 a 65 anys. Per això, ha dit que aquells ciutadans que tinguin de 65 a 69 anys han d’esperar a ser avisats.

Cabezas sí que va reconèixer que estan notant “una mica de desconfiança” cap a la vacuna d’AstraZeneca després de les darreres notícies i canvis, ja que va afirmar que als centres de vacunació ja no hi ha “l’overbooking” que es va registrar els primers dies en què es vacunava la franja de 60 a 65 anys.

Publicitat
Comentaris
To Top