MONTCADA

Els treballadors de Lafarge confien que l’activitat de la cimentera no cessi

L'empresa Lafarge, a Montcada
Empresa Lafarge / ACN

Els treballadors de la cimentera Lafarge de Montcada i Reixac esperen que l’empresa no hagi d’aturar l’activitat. El Tribunal Suprem va comunicar fa dues setmanes que tombava els recursos de l’empresa i la Generalitat contra les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que anul·laven les autoritzacions ambientals concedides en els darrers anys pel Govern a la firma.

El comitè d’empresa, però, assegura que el problema rau en un error de forma a l’hora de concedir-les, motiu pel qual creu que hi ha possibilitats de reconduir la situació. Les resolucions del Suprem donen plena validesa a l’anul·lació de la llicència mediambiental que el Departament de Territori i Sostenibilitat va concedir a la cimentera l’any 2015 i que va renovar el 2018. Aquestes autoritzacions es van basar en un estudi d’impacte ambiental de l’any 2008 que no es correspon amb la normativa actual.

No obstant això, els treballadors defensen que aquest error de forma no pot invalidar l’activitat de la planta. “Estem en gestions amb la Generalitat i amb l’empresa, i creiem que la cosa està complicada, però que es pot arreglar”, assenyala Conchi Jiménez, presidenta del comitè d’empresa. La firma dona feina, segons apunta Jiménez, a 300 persones, 75 de les quals de manera directa i la resta de forma indirecta, amb treballadors encarregats del manteniment mecànic o elèctric.

Comentaris
To Top