Ciutat

Els col·lectius feministes denuncien la violència institucional

Concentració d'aquest divendres a la Plaça Sant Roc / VICTÒRIA ROVIRA

Una setantena de persones s’han concentrat aquest vespre a la Plaça Sant Roc per expressar el suport cap a la noia que va patir múltiples agressions sexuals el passat febrer del 2019 a la ciutat. Els fets es remunten al passat 16 d’abril, quan es va fer pública la sentència del cas, on van sortir tres dels sis autors condemnats.

El clam ha estat impulsat pel col·lectiu Justa Revolta i l’ha recolzat el Comitè de Vaga Feminista.  Les portaveus dels grups esmentats han llegit un manifest el qual ha assenyalat a l’Ajuntament, a la Policia Local, al jutge d’instrucció 2 de Sabadell i a l’advocada d’un dels agressors. Així mateix, destaquen la “manca de diligència en l’abordatge de les violències masclistes”. En la concentració s’han encès torxes, símbol de potència, indignació i ira.

Els col·lectius Justa Revolta i Comitè de Vaga Feminista aquest divendres / VICTÒRIA ROVIRA

Els col·lectius Justa Revolta i Comitè de Vaga Feminista aquest divendres / VICTÒRIA ROVIRA

Tanmateix, han volgut posar l’accent en la manca de professionalitat de la justícia, qualificada per elles “d’injustícia patriarcal”. Lamenten que la violència institucional vagi revictimitzar a l’agredida, a més, de qüestionar el seu discurs, fets que són una constant cap al col·lectiu femení.  Defineixen la situació com un “escenari heteropatriarcal”. Per altra banda, han assenyalat  l’Ajuntament com a responsable per garantir una ciutat lliure de violència masclista i uns carrers on se sentin segures. Per aquest motiu, exigeixen la posada en marxa de polítiques que protegeixin els drets de les dones de manera real i efectiva. 

La concentració ha estat desconvocada a quarts de nou i ha finalitzat amb diversos càntics feministes que han ressonat davant el consistori. Tanmateix, s’han afegit a la reivindicació diversos col·lectius feministes de la ciutat, entre ells Bruixes del Nord.

Comentaris
To Top