Publicitat
Ciutat

Acaben les obres als blocs afectats de Torreguitart

/ VICTÒRIA ROVIRA

Aquesta setmana han finalitzat les obres de reparació de les 17 comunitats de plaça d’Espanya – més de 200 famílies– que patien patologies estructurals, desgast de material i vicis ocults. Es tracta d’un punt final a una reivindicació que fa anys que estava sobre de la taula: “Estem molt satisfets que s’hagin solucionat els problemes”, destaca Antonio Recio, president de l’associació de veïns del barri de Torreguitart. Unes obres que es van iniciar el desembre del 2019. Els edificis estaven esquerdats i les façanes patien despreniments.

La reparació ha tingut dos pagadors: l’empresa municipal d’habitatge Vimusa –la promotora dels edificis afectats– i la Generalitat. Vimusa va aportar la seva part mitjançant les subvencions per a la rehabilitació d’edificis, que són complementàries a les ajudes econòmiques que aporta la Generalitat. Alhora, l’empresa municipal va avançar el percentatge que la Generalitat destinarà a la reparació dels 17 blocs de Torreguitart, 300.000 euros. 

La negociació entre els afectats, Vimusa i la Generalitat es va allargar més de dos anys, perquè els veïns volien assegurar-se que les obres tinguessin cost zero per als afectats, segons expliquen representants de la comunitat. Amb tot, ja només queda pendent enllestir els processos burocràtics.

Publicitat
Comentaris
To Top