Ciutat

S’acaba el toc de queda: 9 de cada 10 hostalers preveuen més consum als restaurants

sopars restaurants covid

L’hostaleria mira amb optimisme la caiguda de l’estat d’alarma

Els bars i restaurants ja podran oferir sopars / LL. FRANCO

El toc de queda i les mesures restrictives per contenir la Covid-19 han estat un cop dur pel sector. A Sabadell, 9 de cada 10 bars i restaurants ofereixen servei de sopar i  suposa més de la meitat dels ingressos diaris en el 61,4% dels casos, segons un sondeig que ha elaborat el Gremi d’Hostaleria per al D.S., amb una mostra del 12,5%. “Ha estat l’any més dur de la història de l’hostaleria”, resumeix Jordi Roca, president del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell. Ara, però, les regles del joc han canviat. “Vivim amb molta il·lusió la finalització del toc de queda”, afirma el president del Gremi.

Les dades de l’enquesta, però, deixen entreveure l’optimisme en el sector. El 88,6% dels hostalers espera que la caiguda de l’estat d’alarma aquest diumenge 9 de maig es tradueixi en un augment immediat del consum a bars i restaurants. Les expectatives empresarials també mostren certa eufòria: el 84,1%% té les esperances dipositades en el 2021 i creu que serà igual o millor que l’any anterior. L’esperança és generalitzada entre els professionals: “Estem segurs que tot tornarà aviat a la normalitat. La gent arriba amb més seguretat gràcies a la vacunació”, sostenen des del bar Can Varis del barri de Gràcia. Hi coincideix  el propietari del bar Zame: “L’activitat va remuntant a poc a poc”.

Caigudes que superen el 50%

Tots els establiments sense excepció han patit caigudes en els seus ingressos respecte a l’any 2019. La gran majoria (65,9%) ha viscut davallades que superen el 50% de la facturació. La limitació de quatre comensals per taula (86,3% dels enquestats) i el tancament dels establiments les 17 h (75%) han estat les restriccions que més han impactat al sector, segons el sondeig. A la cua  es troba el tancament de la barra, que ha afectat 5 de cada 10 establiments.

Llegeix el contingut sencer a l’edició de dissabte 8 de maig i a la nostra web

Comentaris
To Top