Ciutat

Sabadell redueix els límits de velocitat

Senyalització de velocitat limitada a via Massagué / LL. FRANCO

Gran part de les vies públiques de Sabadell passen a tenir restringida des d’aquest, dia 11 de maig, la velocitat amb vehicle a 30 quilòmetres per hora. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha hagut d’adaptar la senyalització del trànsit de limitació de velocitat en alguns carrers de la ciutat. Són més de 60 els carrers en què s’ha adequat la senyalització a la normativa i s’han col·locat 50 senyals verticals i 33 horitzontals.

El pas de 50 km/h a 30 km/h parteix d’un reial decret que modifica el Reglament General de Circulació i Modificació del Reglament General de Vehicles, que introdueix un paquet de reformes legals les quals modifiquen de manera substancial la legislació espanyola en matèria de trànsit i circulació.

Tres canvis de velocitat

Segons la nova normativa, es permeten tres velocitats a les vies urbanes dins les poblacions. Són les següents:

a) 20 km/h a les vies en què calçada i vorera siguin al mateix nivell, el que es coneix com a carrers amb plataforma única.

b) 30 km/h a les vies d’un únic carril per sentit de circulació. Tanmateix, la llei permet que l’autoritat municipal pugui augmentar la velocitat en vies d’un únic carril per sentit fins a la velocitat màxima de 50 km/h on consideri convenient, senyalitzant-ho específicament.

c) 50 km/h a les vies de dos o més carrils per sentit de circulació. Però els vehicles que transporten mercaderies perilloses hi han de circular, com a molt, a 40 km/h.

L’objectiu d’aquesta reducció de velocitat urbana és pacificar el trànsit, reduir l’accidentalitat, disminuir la contaminació acústica, reduir les emissions urbanes i promoure els desplaçaments amb bicicleta i amb vehicles de mobilitat personal, gràcies a una millor integració en el trànsit.

Comentaris
To Top