Ciutat

Els pacients a l’UCI cauen a la meitat en un mes

Un pacient a l’UCI del Taulí, en una imatge d’arxiu

L’avenç de la vacunació permet reduir la pressió assistencial que durava des de finals de l’any passat

Un pacient a l’UCI del Taulí, en una imatge d’arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

El nombre de pacients ingressats a l’UCI del Taulí per coronavirus s’ha reduït un 50%, a la meitat, des del mes passat. Actualment n’hi ha 17 i el 14 d’abril n’eren 35. Es tracta d’una dada esperançadora sobre l’evolució positiva de la pandèmia, perquè des de fa cinc mesos i mig –desembre del 2020– aquesta xifra no baixava de 25.

Des de la corporació sanitària es destaca que l’avenç de la campanya de vacunació contra la Covid-19 és la clau per entendre aquest descens tan pronunciat i amb perspectives que la tendència sigui aquesta. Si durant la primera onada de la pandèmia els pacients que ingressaven a l’UCI tenien al voltant de 80 anys, avui dia aquesta xifra s’ha reduït fins als 60 anys. Ara, el 90,2% dels sabadellencs més grans de 80 anys ja estan immunitzats. També s’explica aquest descens perquè l’entrada de pacients més esglaonada permet atendre’ls millor que l’any passat i l’experiència d’aquests mesos serveix per anticipar-se i tractar més ràpidament els malalts.

En línies generals, al Taulí hi ha 73 persones ingressades per coronavirus: 56 a planta i 17 a l’UCI. El nombre total de pacients també s’ha reduït a la meitat, un 47,1%, respecte al mes anterior, quan n’eren 138.

Un quart de contagis menys

Comparat amb el mes passat, entre el 8 d’abril i el 8 de maig, segons les darreres dades disponibles, el nombre de contagis de Covid-19 a Sabadell s’ha reduït un 23,3%. Primer, la taxa de casos per cada 100.000 habitants era de 129,07, mentre que ara se situa a 99 o, el que és el mateix, 7.658 casos a tota la ciutat la darrera setmana.

La positivitat de totes les proves que es fan es manté per sota del 5% desitjat com a màxim i ara és de 3,70%. El 8 de maig, respecte al passat dia 1, la velocitat de reproducció de la malaltia va passar de 0,77 a 0,92 punts.

Comentaris
To Top