Ciutat

La vacunació a la Pista arrenca amb el 58% dels sabadellencs pendents de la primera dosi

La Pista Coberta d’Atletisme comença a funcionar avui dimarts com a punt de vacunació massiva. Les cites prèvies dels dos primers dies estan plenes, informen fonts del Departament de Salut. La intenció del govern català és vacunar-hi només primeres dosis i, en concret, de les de Pfizer. L’obertura d’aquest equipament permetrà agilitzar el ritme de vacunació i augmentar el percentatge de vacunats. A Sabadell, el 58% de la població encara no ha rebut cap dosi, mentre que un 42% sí i un 22,3% d’aquests han rebut la pauta completa, les dues.

Primeres dosis, de Pfizer

Les primeres persones que s’hi vacunaran són les de la franja d’edat de 50 a 59 anys, una forquilla que anirà baixant a mesura que avanci la campanya de vacunació i sempre dependrà de la disponibilitat de les vacunes, que es preveu que augmenti en les pròximes setmanes.

Punt de vacunació a la Pista / LLUÍS FRANCO

Inicialment, durant la primera setmana en què la pista estigui en funcionament s’hi administraran 15.500 vacunes, unes 2.500 cada dia, ja que funcionarà de dilluns a diumenge de 8 h a 20 h amb la possibilitat d’ampliar l’horari de tancament a les 22 h. Aquesta primera setmana servirà per comprovar que tot funciona correctament i, alhora, arribar al moment en què la disponibilitat de les dosis permetrà arribar a administrar-ne 42.000 setmanals quan el dispositiu funcioni a ple rendiment, el que es traduirà en unes 6.000 diàries.

Com hi puc anar?

Totes les persones que es vulguin vacunar a la pista hauran de demanar hora al web www.vacunacovidsalut.cat. La previsió és que la pista funcioni com a vacunòdrom fins al 30 de juny, tot i que hi ha la possibilitat que  es prorrogui aquesta data. Durant aquest temps, els accessos per l’avinguda de Pablo Iglesias i el camí de Can Quadres estaran restringits i només hi podran passar les persones que es vagin a vacunar. Com que aquest espai de vacunació està obert a persones de tot Catalunya i davant la previsió d’una alta afluència de visitants, a part de l’aparcament que hi ha davant l’entrada de la piscina se n’ha habilitat un altre davant la pista coberta. A part, hi haurà un bus llançadora gratuït de la línia 15 que connectarà les estacions Sabadell Plaça Major d’FGC i Sabadell Centre amb la Pista.

Comentaris
To Top