Ciutat

El comerç recupera la normalitat amb la fi de l’estat d’alarma

“L’activitat comercial està recuperant la normalitat”. Així ho assegura Josep Maria Porta,  president de la Comissió de Comerç de la Cambra i de l’associació de Sabadell Centre. La fi del toc de queda i la obertura dels horaris per a bars i restaurants ha estimulat les compres a la ciutat. I també la despesa per compra: segons l’aplicació Pulso del Banc Sabadell, el tiquet mitjà de compra és de 31 euros, un 10% més respecte a l’any 2020.

El ritme a la zona nord de Sabadell ha estat diferent: Miguel Tello, president de Ca n’Oriac Comerç,  sosté que el mes de maig ha estat “fluix en vendes” però mantenen les bones expectatives per a les vacances d’estiu. Segons les previsions, el juny serà el mes de la recuperació per al comerç de la zona nord.

Barcelona, una amenaça

Els comerciants de Sabadell no veuen amb bons ulls l’acord per obrir els establiments a Barcelona els diumenges d’entre maig i setembre de l’any que ve entre dotze del migdia i vuit del vespre. Es calcula que incrementaria un 13% l’activitat comercial.

La mesura encara no és definitiva, primer ha de passar pel ple de l’Ajuntament de Barcelona, el 23 de juny, i després s’ha de remetre a la Direcció General de Comerç de la Generalitat, encarregada que donar-hi el vistiplau definitiu. Però el comerç de Sabadell tem sortir-ne perjudicat: “Barcelona és un xuclador, aquesta mesura va en contra del comerç català”, sosté Josep Maria Porta.

Comentaris
To Top