Ciutat

ERC i CUP fan costat als treballadors de Correus amb una proposta de llei al Congrés

El portaveu republicà Gabriel Fernàndez amb treballadors de Correus a Sabadell / CEDIDA

ERC i la CUP han registrat una Proposició no de Llei (PNL) per instar el govern espanyol que “es garanteixi el caràcter universal i públic del repartiment postal i contra les retallades de personal i recursos que s’estan patint a l’empresa Correus”.

La proposició reclama que es compleixi amb les contractacions i provisions de places en tots els centres de treball, “garantint una ocupació digna i estable i unes plantilles amb personal suficient”.

La iniciativa arriba dies després de la visita al Congrés d’una delegació sindical de Correus de Sabadell, on la unitat de repartiment número 4 manté des de fa més de 50 dies un conflicte laboral, amb vaga indefinida, per denunciar condicions de “precarietat laboral i la no contractació de personal pendent”.

El grup municipal d’ERC va acompanyar els treballadors de Correus en la visita al Congrés. Per altra banda, el portaveu a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, ha lliurat personalment als vaguistes la còpia de la PNL registrada durant la concentració dels treballadors de Correus a la plaça Sant Roc.

Segons el diputat republicà Jordi Salvador, un dels signants de la PNL, el de Sabadell és només un exemple, ja que “són molts els treballadors i organitzacions sindicals que han denunciat la vulneració de drets a causa de retallades de plantilla, l’empitjorament de la qualitat de l’ocupació i l’externalització de serveis”.

La PNL reclama una gestió negociada entre empresa i representants dels treballadors per consensuar els canvis organitzatius que es vulguin plantejar en cada cas.

Comentaris
To Top