Ciutat

Una dotzena d’actes pel Dia Internacional de les Persones Migrades

Marta Morell en la presentació del programa Sabadell amb les Persones Migrades

S’engega el programa Sabadell amb el Dia Mundial de les Persones Migrades. L’Ajuntament s’ha volgut sumar a la commemoració del Dia Internacional. Des de demà, 10 de juny fins al dia 22 d’aquest mateix mes es realitzaran una dotzena d’activitats per conscienciar a la ciutadania sabadellenca sobre la situació dels refugiats. La tinenta d’alcaldessa i regidora de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, titlla la situació com una “problemàtica d’arreu”. Segons l’Organització de les Nacions Unides (ONU) en són uns 80 milions arreu del món, de les quals gairebé la meitat són menors d’edat.

L’Ajuntament, juntament amb el Consell de la Solidaritat i de la Taula d’Acollida, impulsa un programa amb la voluntat de visibilitzar, conscienciar i denunciar la situació persones refugiades. Les diferents activitats comptaran amb la veu de persones refugiades que exposaran la seva pròpia experiència. En aquest sentit, Morell, apunta que “es tracta de posar sobre l’agenda política una realitat que és existent”.

A més, el programa inclou altres propostes organitzades per la Xarxa Solidària, Sabadell Colòmbia, Refugees Welcome, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, o Taller d’Art, Cultura i Creació.

ACTES

El programa compta amb una dotzena d’activitats, però les més destacades són les següents:

Demà, dijous, 10 de juny, a les 20:45 tindrà lloc, com cada setmana la Roda de la Pau a la plaça Doctor Robert, es tracta d’una concentració silenciosa, però en aquesta ocasió es realitzarà una lectura de poemes relacionats amb la temàtica de refugi i asil. Des de fa 18 anys es realitza la concentració.

D’altra banda, el dimarts 15 de juny, s’organitzarà a l’Estruch una taula rodona que tracta sobre l’impacte en la salut mental i emocional que pateixen les persones refugiades tant en el seu viatge com la vivència als camps.

Tanmateix, també està previst realitzar una jornada matinal a l’Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell el dia 20 de juny, amb espectacle infantils i familiars. Finalment, per la colenda del programa el dia 22 de juny s’ha preparat una tertúlia sobre la situació de l’asil en l’escenari actual pandèmia.

DADES

A la ciutat existeixen 77 places del Programa Estatal d’Acollida per a persones sol·licitants de protecció internacional, distribuïdes en diferents dispositius d’acollida gestionats per la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) i la Fundació Apip-Acam.

A escala estatal es reben 88 mil sol·licituds d’asil, però un 60 per cent són rebutjades.

Comentaris
To Top