Ciutat

El coronavirus toca fons a Sabadell: només 10 pacients al Taulí i la meitat de veïns amb la primera dosi

El nombre de pacients ingressats per coronavirus al Taulí ha baixat al mínim des de la primera onada. Aquest dijous n'hi ha 10, un més dels que hi havia en la primera setmana en què l'hospital va começar a atendre persones amb la Covid-19, el març del 2020, ja fa un any i tres mesos.

Una dona es vacuna contra el coronavirus a la Pista / VICTÒRIA ROVIRA

Així doncs, per primera vegada en tot aquest temps l'Hospital de Sabadell té 9 persones ingressades a planta i només 1 a l'UCI amb aquesta malaltia. El nombre d'hospitalitzats ha caigut professivament des del passat 12 d'abril, quan aleshores el centre sanitari va arribar al pic de la quarta onada amb 148 persones ingressades per coronavirus, 32 de les quals a les cures intensives.

En aquesta darrera setmana, del 3 al 9 de juny, al Taulí no s'ha produit cap mort per Covid. Fins aquest dimecres, l'hospital ha registrat 674 defuncions des que va començar la pandèmia.

Risc moderat

La bona evolució de la pandèmia es veu a l'hospital de Sabadell i també en el conjunt de la ciutat. Segons el Departament de Salut, durant tot aquest mes de juny Sabadell està situada a un risc de rebrot moderat, entre 70 i 100 punts, cosa que no passava des de mitjans de juliol de l'any passat. El nombre de contagis també ha baixat significativament fins el dia d'avui, sent 83 casos a tota la ciutat durant la setmana passada, un 62,44% menys que fa un mes, quan van ser 221.

Paral·lelament, avança el ritme de vacunació, aspecte que explica principalment el descens de persones ingressades al Taulí. La meitat de sabadellencs, el 49%, ja han rebut la primera dosi de la vacuna (89.971 persones), i el 29,2% ja tenen la pauta completa (51.290).

Salut obre la vacunació de la franja d'edat d'entre 40 i 44 anys

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top