Ciutat

Sabadell estrena la seva aplicació de comerç de proximitat

El comerç de la ciutat s’ha llançat al marketplace. L’entitat Sabadell en Xarxaque aglutina el sector comercial i hostaler­– i l’Ajuntament de Sabadell han presentat avui Cliccat.cat, una plataforma en línia que uneix els establiments comercials i hostalers de la ciutat en una nova aplicació.

La plataforma respon a una nova tendència en els hàbits de compra que la pandèmia ha accelerat. "Durant els últims anys s'ha produït un augment exponencial de les compres per internet", ha assegurat Miguel Tello, president de Sabadell en Xarxa. Davant d'aquesta nova realitat, el comerç de la ciutat s'ha volgut unir per tenir presència a la xarxa. "Però sense perdre la nostra identitat de proximitat”, ha matisat Tello.

“Hem aconseguit una plataforma en expansió molt potent a la vegada que senzilla i accessible al petit comerciant”, ha valorat el president, que destaca que tots els comerços de la ciutat s’hi poden adherir. La tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic, Montse González, considera que l’hostaleria i el comerç són “un sector clau” de la ciutat, amb més de 2.500 establiments i 800 bars i restaurants. Però ha reconegut que Sabadell s'enfronta al repte d’impulsar digitalització del sector. De fet, segons dades municipals, un 60% dels establiments locals no estan digitalitzats.

Què és cliccat.cat?

Es tracta d'una plataforma que han impulsat les mateixes associacions comercials de Catalunya i està dissenyada pels establiments de proximitat. L’aplicació que ara estrena Sabadell "permetrà gaudir dels avantatges de la venda en línia amb el valor de la proximitat", han assegurat els comerciants.

La plataforma combina la venda de productes i de serveis i permet la interacció amb els venedors. El client podrà optar per l'entrega a domicili –enviament en 48 hores i despeses d’enviament gratuïtes si supera els 39 euros de compra–  o la recollida a botiga. La plataforma permet la geologalització per oferir els productes i serveis més propers al client. L'entrega a domicili la realitza Correus Express o la Cooperativa la Sàrria, que fa entregues a través de bicicletes elèctriques.

Els comerços s'hi poden adherir gratuïtament durant sis mesos i tindrà un seguiment per part de l'entitat. A partir d'aleshores, el cost serà de 39 euros més IVA o 24 euros més IVA al mes per als socis de Sabadell en Xarxa. La plataforma engega ara motors a Sabadell, i s'espera que durant les properes setmanes s'hi adhereixin els establiments de la ciutat.

/ Lluís Franco

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top