Ciutat

Tres projectes del Taulí reben finançament de La Marató de TV3 dedicada a la Covid-19

Tres projectes del Taulí han estat seleccionats per rebre finançament de La Marató de TV3 per fer investigació sobre la Covid-19. En conjunt, els tres projectes rebran un milió d’euros. La iniciativa solidària de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha seleccionat un total de 36 projectes de 229 presentats, entre els quals es repartiran els 12,5 milions d’euros recaptats en total.

Com en tots els casos, no es tracta de projectes en què únicament participi l’hospital sabadellenc sinó que en les propostes hi participen investigadors de diferents centres de recerca.

Amb Bonaventura Clotet

Dels tres projectes, el que rebrà un major finançament -383.038,15 euros- és el que busca trobar elements que permetin identificar que una persona amb coronavirus desenvoluparà la malaltia de forma greu i, alhora, que ajudin a preveure la seva evolució. La recerca es titula Identificació i validació de biomarcadors inicials en la fase aguda de la Covid-19 predictors d’evolució (IVETTE) i la lideren el Dr. Jordi Gratacós, del Taulí; el Dr. Bonaventura Clotet, de l’Institut de Recerca de la Sida-IrsiCaixa i la Dra. Marta Vilaseca de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona.

Personalitzar la rehabilitació dels pacients de l’UCI

També obtindrà fons de La Marató el projecte que pretén que la rehabilitació dels pacients ingressats a l’UCI sigui més personalitzada i es titula Disfunció endotelial del múscul esquelètic i debilitat adquirida a la unitat de cures intensives (DAUCI) en pacients de Covid-19. La recerca la lideren el Dr. Jaume Mesquida (Taulí) i el Dr. Turgut Durduran de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO). Els han atorgat un finançament de 296.972,50 euros.

L’ús de la intel·ligència artificial 

El tercer projecte seleccionat estudiarà com ha afectat l’aplicació de la ventilació mecànica en els malalts crítics de Covid-19. La investigació es titula Impacte i seqüeles derivades de l’impuls respiratori elevat en els malalts crítics Covid-19 que requereixen ventilació mecànica: caracterització mecanística i genòmica mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial i el lidera la Dra. Josefina López (Taulí), amb el Dr. Rafael Fernández (Althaia Manresa) i la Dra. Laura Amado (Fundació per a la Investigació i Innovació Biosanitària en el Principat d’Astúries). El finançament serà de 375.127,24 euros.

Durant aquesta edició de La Marató, el 20 de desembre passat, el Taulí va ser un dels hospitals que van fer de seu del programa que va emetre TV3 en directe. L’Escola de Música de la Creu Alta va oferir un concert al quiosc modernista per recaptar fons, i el Vespa Club Sabadell va entregar obsequis d’agraïment als treballadors de l’hospital per la seva feina durant la pandèmia.

El Taulí, protagonista de La Marató

Comentaris
To Top