Ciutat

Farrés es reunirà amb Interior per reclamar més mossos

Sabadell reclama més agents dels Mossos d’Esquadra per fer front a les necessitats de seguretat de la ciutat. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha demanat una reunió amb el nou conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per recuperar una vella demanda: l’ampliació del cos a l’Àrea Bàsica Policial de Sabadell –inclou la capital i vuit municipis més de la rodalia–.

La Generalitat està incorporant promocions d’agents des del 2019, alguns dels quals destinats a Sabadell. L’alcaldessa vol que una part de les noves fornades de Mossos es destinin a la ciutat, de forma que els agents es reparteixin de forma “equilibrada” pel territori: “He demanat reunir-me amb el conseller perquè no podem acceptar que els nous efectius vagin a Barcelona i s’oblidi de la resta de Catalunya”, exposa Farrés en declaracions al Diari. La preocupació és compartida per altres grups municipals, com Ciutadans, i se li atribueix un cert caràcter d’urgència: “Hem d’estar molt més a sobre de l’incivisme. El desconfinament està sent complicat i ho hem de reconduir”.

Dues unitats dels Mossos davant la comissaria de Sabadell

Dues unitats dels Mossos davant la comissaria de Sabadell / Ó.E.

Fonts dels Mossos consideren que la comissaria de Sabadell “està ben dimensionada”. Expliquen que s’ha ampliat la plantilla en els darrers temps i que si calen més efectius, poden comptar amb reforços de la Regió Metropolitana Nord, dels Arro, entre d’altres.

En canvi, el Govern sabadellenc creu que en matèria de seguretat s’ha produït una descompensació entre els esforços municipals i autonòmics. “La Policia Municipal ha d’atendre qüestions de Mossos perquè no poden arribar a tot”, asseguren fonts del cos local. L’Ajuntament manté l’objectiu d’arribar a les 276 places de Policia Municipal l’any vinent. Actualment en són uns 246 en plantilla.

Reforç policial al Centre el cap de setmana

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top