Ciutat

La reivindicació ‘trans’ centra l’Orgull d’enguany a Sabadell

Pas de zebra 'irisat', a Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

El col·lectiu LGTBIQ+ crida a manifestar-se aquest diumenge a Sabadell. Els actes tenen lloc enguany el dia 27, vigília de la diada internacional del 28-J (que enguany és laboral).

La marxa de sabadell partirà a les 12 h, des del número 185 de la Ronda Collsalarca. La protesta acabarà vora les 13 h, amb la lectura dels parlaments al Parc Catalunya.

A banda d’entitats d’alliberament sexual com Ca l’Enredus, Actua Vallès i KO a la Norma, també ha rebut el suport de la Feredació d’Associació de Veïns de Sabadell, les Bruixes del Nord, Arran, Corrent Roig, etc.

El lema d’enguany és Llei Trans* i LGTBI ja!, acompanyat de la consigna Sortim i cremem els carrers. No debades, el Govern estatal es debat internament en relació a dita llei. El PSOE, fins ara, havia aturat la seva aprovació per estar en desacoed amb el concepte d’autodeterminació de gènere, que Unidas Podemos (al capdavant del Ministeri d’Igualtat) havia establert com a línia vermella. Finalment, sembla que hi haurà un acord per acceptar el concepte, matisant que s’hi haurà de complir un tràmit de 3 mesos i diferents consultes administratives fins a validar el nom i identitat de gènere sentida. Darrera aquesta picabaralla es troba una divisió oberta en el moviment feminista estatal i fins i tot global.

Les organitzadores recomanen respectar la distància de seguretat entre persones i no treure’s la mascareta durtant el recorregut.

‘Sexili’, insults al carrer i transfòbia: la igualtat no ha arribat

Comentaris
To Top