EL PERSONATGE

Cristina Sánchez: Sentir i transmetre allò que hi ha darrere les pedres

/ VICTÒRIA ROVIRA

El món de les pedres comporta un coneixement i una empatia habitualment difícils de trobar. Per això, entendre no només les característiques físiques de cada pedra sinó allò que transmeten i la seva utilitat és una tasca que implica anys d’aprenentatge. Ho té ben clar la Cristina Sánchez, propietària de Kiamlaah Minerales. Tot i que al llarg dels anys s’ha format en quiromassatge, reflexologia i diverses teràpies físiques i energètiques “perquè cos, ment i esperit es trobin millor”, té clar que l’amor pels minerals l’ha acompanyat sempre: “Va néixer amb mi, que jo no tenia encara consciència i arribava a casa de la platja amb munts de pedres”, recorda.

Ella va muntar la seva primera botiga a Santa Coloma de Farners, amb només 20 anys, i diu que tot i que “era pura força, instint, impacte, tenia zero coneixement, i per descomptat va anar malament”. Ara bé, això no va ser més que el primer pas en fer del seu col·leccionisme una professió. Reconeix que un dels reptes més grans en aquest sector és la formació, ja que entendre els minerals no es limita a l’acadèmia: “He tingut la sort de trobar-me al meu camí molta gent que sabia molt i que ho han volgut compartir amb mi”, resumeix sobre el seu aprenentatge, tot recordant uns anys en què “internet no era el que és ara”.

Kiamlaah Minerales treballa amb tot tipus de minerals i pedres, i s’ha convertit en referent per col·leccionistes i terapeutes a la ciutat, el Vallès i Catalunya / V. ROVIRA

“És un producte molt i molt estrany, i ens hem de moure molt”, explica sobre els minerals, tot remarcant que més enllà del col·leccionisme es troba la vessant terapèutica: “Moltes vegades a la vida necessitem una ajuda, una força, que no som capaços de trobar en nosaltres: hi ha qui la troba en una imatge i hi ha qui la troba a una pedra, i quan la teva pròpia experiència et marca que aquesta pedra t’ha anat bé, quan tinguis la mateixa dificultat aquesta pedra et seguirà anant bé”, resumeix Sánchez.

Amb el temps va conèixer el Toni, la seva parella, que la va ajudar a muntar primer un altre establiment a Castellar i, a partir del 2009, Kiamlaah Minerales. El pas dels anys ha fet que aquella aposta enmig de la crisi hagi tingut els seus fruits, i ara són un referent per col·leccionistes i terapeutes a la ciutat, el Vallès i tota Catalunya. “Entendre les pedres des de tots els seus àmbits”, destaca, li ha permès ajudar els altres, i espera seguir-ho fent fins que es jubili.

Mentrestant, seguirà “curiosa i insistent” per mantenir i transmetre a la resta l’amor per aquests bocins de la Terra.

Comentaris
To Top