Publicitat
Ciutat

Carme Forcadell, rebuda entre crits de “ni un pas enrere” a Sabadell després de l’indult

Carme Forcadell, rebuda a la plaça de Sant Roc/VICTÒRIA ROVIRA

La plaça de Sant Roc ha rebut amb els braços oberts la sabadellenca Carme Forcadell. Centenars de persones han assistit a la concentració convocada per grups de suport dels líders independentistes empresonats durant més de tres anys. L’expresidenta del Parlament, que va abandonar la presó de Wad-Ras dimecres passat després de ser indultada, ha estat rebuda amb aplaudiments i consignes d’amnistia.

“El camí és el mateix. Pensàvem que era més curt i serà més llarg. Les conviccions i els desitjos són els mateixos. Les forces són més, perquè cada dia sou més”, ha expressat Forcadell a la plaça de Sant Roc. “La primera meta que hem d’aconseguir és la fi de la repressió, després l’autodeterminació i, per últim, la República catalana justa, lliure i feminista”, ha afegit.

/VICTÒRIA ROVIRA

L’actual presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, que aquesta tarda ha encapçalat l’acte del 41è Premi BBVA Sant Joan, ha aprofitat per ser a la plaça de Sant Roc. També hi han estat la consellera d’agricultura Meritxell Serret i l’exalcalde i actual diputat d’ERC Juli Fernàndez.

Forcadell ha agraït totes les persones que s’han mobilitzat i els han mostrat escalf mentre ha estat 1.189 dies a presó, especialment el grup independentista Gent de la plaça s’ha concentrat diàriament a davant de l’Ajuntament. “Ens heu alleugerit 39 mesos de patiment”.

Sobre l’indult, ha expressat: “El govern espanyol no hauria canviat de posició, si no hagués estat per la força de la gent ni les victòries judicials a la Unió Europea”. Ara bé, ha matisat: “L’alegria no és completa. No tothom pot ser al seu país ni a la seva ciutat”. Altrament, en referència a les investigacions del Tribunal de Comptes a alts càrrecs de la Generalitat, ha lamentat que “la repressió continua”. Els concentrats han contestat a l’expresidenta del Parlament amb crits de “ni un pas enrere”.

Carme Forcadell i la Presidenta del Parlament de Catalunya Laura Borràs, en un moment de la rebuda/VICTÒRIA ROVIRA

La manifestació, que ha acabat amb un pilar dels Saballuts i el cant dels Segadors, ha estat a davant de l’Ajuntament de Sabadell. Precisament, la institució encara no s’ha volgut posicionar sobre si obrirà les portes a l’expresidenta del Parlament. L’actual Govern (PSC i Podem) no ha volgut respondre la petició del portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, demanant que el consistori rebi institucionalment la sabadellenca.

La sabadellenca va ser condemnada l’octubre de 2019 a 11 anys i mig de presó i inhabilitació absoluta per l’exercici de càrrecs públics per un delicte de sedició. Aquest dilluns,  ja va participar en una reunió de la Permanent Nacional d’ERC, encapçalada per l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras.

/VICTÒRIA ROVIRA

/VICTÒRIA ROVIRA

/VICTÒRIA ROVIRA

El Tribunal de Comptes reclama més de 115.000 euros al sabadellenc Josep Manuel Suàrez

Publicitat
Comentaris
To Top