Ciutat

Incertesa en les vacances dels sabadellencs

Imatge d’arxiu d’uns turistes a punt d’entrar a un hotel / Lluís Franco

La finalització del curs escolar i l’arribada de l’estiu impliquen per a molts sabadellencs planejar les vacances.

“O mengem o anem de vacances”

Una realitat que, en el segon estiu de pandèmia, es complica per a molts, com la María Francisca, de 72 anys, que diu que no podran viatjar per falta de diners: “Els sous per als jubilats són més aviat justos, i per tant si surts de vacances no menges, i si vols menjar no pots sortir”, explica. Lamenta que “ja fa dos anys que no marxem de vacances”, però diu que cal resignar-se.

“La gent es mourà més aquest any que al 2020”

En altres casos, com el del Carles, de 34 anys, les vacances hi seran, tot i que limitades: “Aquest any només em desplaçaré per anar a Mallorca a veure els familiars de la meva parella, i alguna sortida a la casa d’estiueig, remarca. Els viatges més llargs o amb avió hauran d’esperar que s’acabi de normalitzar la situació. Tanmateix, no confia que tothom faci el mateix, “veient el tarannà de la gent”. “Després d’un any i mig sense poder moure’ns, jo crec que la gent no s’ho pensarà tant i es mourà més que el 2020”, diu.

“Hi ha moltes dificultats per viatjar a certs països”

Per a altres, com la Fátima, de 31 anys, la pandèmia no serà impediment per gaudir de l’estiu. Sota el seu parer, molts es quedaran a Espanya “per les dificultats per anar a certs països: coneixem més gent que farà turisme nacional que no internacional”, explica. Ells mateixos volien anar a Londres, però “hem canviat d’idea i anirem a Dublín: hi podem entrar sense cap problema, i ara a Londres no és tan senzill”, remarca, tot i que diu que no temen el virus.

Comentaris
To Top