Publicitat
Ciutat

L’oci nocturn obre sense incidències a Sabadell

/ LLUÍS FRANCO
[Per Marta Ordóñez i Guillem Plans]

El primer cap de setmana d’obertura de l’oci nocturn s’ha saldat sense cap incidència a Sabadell, segons la Policia Municipal. Els locals poden obrir al 50% de l’aforament total i les discoteques o bars musicals tenen permís per allargar-se fins les 3.30h almenys fins al proper 5 de juliol. Els locals han de registrar el nom dels clients i guardar-lo durant un mes. Els locals més grans de 500 persones han de fer la venda d’entrades de forma anticipada i electrònica, mentre que els més petits –com és el cas dels establiments sabadellencs– poden fer el registre de forma manual.

“No s’ha produit cap contratemps i ha estat un cap de setmana tranquil”, sostenen fonts municipals. Tal com defensen els propietaris de diversos locals d’oci nocturn de Sabadell, ells mateixos s’han ciudat de fer complir les normes al peu de la lletra: “Hem estat molt pendents que tothom respectés les mesures de seguretat”, sosté Antonia Peña, propietària del Sabadebidoo. En el cas d’El Musical, Míriam Alonso va haver de tancar portes per controlar aforament. També José Luis Castet, propietari de la discoteca La Nit, ha procurat que tothom respecti les mesures imposades pel Procicat: “Apel·lem a la responsabilitat”, ha assegurat el propietari.

Un 50% del 2019

El balanç que fa el sector de la desescalada de l’oci nocturn és positiu: treballen la meitat d’hores que una nit pre-Covid i amb la meitat de clientela dins el local. Tot i això, s’apropen a la meitat de la facturació d’un dissabte convencional. “Molta gent ha canviat la cervesa per un combinat, i això ha ajudat a incrementar el tiquet mitjà”, exposa Peña, malgrat que avança que “hi ha hagut dies molt fluixos”. També la propietària del Musical fa un bon balanç de la revetlla de Sant Joan i el cap de setmana: “Hem rebut els clients de siempre, amb el consum de sempre”, destaca, il·lusionada per aquest “lleuger retorn” a la normalitat. 

Reticents a un nou tancament

Els propietaris de l’oci nocturn, que han estat més de 15 mesos sense poder treballar al seu establiment, s’han mostrat reticents a un nou tancament del sector. “Ja hem hagut de llançar molt gènere a les escombraries en els dos tancaments, a banda d’haver perdut més d’un any”, explica Peña. De moment, però, el Procicat no ho ha contemplat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top