Ciutat

L’Ajuntament de Sabadell rebutja donar suport a l’amnistia dels independentistes encausats

Foto d'arxiu del ple municipal / VICTÒRIA ROVIRA

Els partits independentistes de Sabadell s’han quedat sols a l’Ajuntament en la defensa de l’amnistia per als encausats del procés. El grup municipal d’ERC, com a sol·licitant d’una proposta a la Junta de Portaveus per donar suport a l’extinció de causes penals i administratives contra activistes, només ha obtingut el suport de la Crida i Junts per Sabadell. I amb els vots en contra de PSC i Ciutadans, necessitaven que Podem s’hi posicionés favorablement. No ho ha fet: la regidora Marta Morell s’ha abstingut en la votació.

La moció dels republicans reclamava una Llei d’Amnistia que, aprovada per les Corts espanyoles, retiri responsabilitats judicials a activistes independentistes, inclosos els afectats pels Tribunals de Comptes, des de l’1 de gener del 2013 fins al moment d’entrada en vigor de la reclamada llei. La iniciativa també demanava “el reconeixement del dret d’autodeterminació de Catalunya com a solució al conflicte amb l’Estat”.

El text de la proposta republicana inclou demanar “la llibertat de presos polítics i represaliats” i que “es reparin els danys que se’ls ha causat a ells i a les seves famílies”.

El vot decisiu de Podem

No és la primera vegada que Podem té una posició clau per decantar la balança. Per a la configuració política de l’Ajuntament de Sabadell, a les mocions relacionades amb el procés el vot de Morell pot donar la majoria als grups independentistes –ERC, Crida i Junts per Sabadell, que sumen 13 regidors– o a PSC i Ciutadans –que també tenen 13 regidors–. En cas d’abstenció, com ha estat el cas, preval el vot de qualitat de l’alcaldessa socialista, Marta Farrés.

Amb la moció sobre l’amnistia, es repeteix un cas semblant al de la votació del mes de febrer perquè l’Ajuntament reconegués institucionalment “la situació d’exili d’alguns líders polítics del moviment independentista”. Podem es va abstenir i la iniciativa no va prosperar.

Morell (Podem) es desmarca d’Iglesias i no reconeix com a “exiliats” els líders independentistes

Comentaris
To Top