Ciutat

Morell (Podem) es desmarca d’Iglesias i no reconeix com a “exiliats” els líders independentistes

La regidora de Podem i tinenta d'alcaldessa, Marta Morell, en el ple municipal d'aquest dimarts / LLUÍS FRANCO

Junts per Sabadell, Esquerra i la Crida han demanat al ple municipal “el reconeixement institucional de la situació d’exili d’alguns líders polítics del moviment independentista”. Una proposta que, amb els vots en contra del PSC i de Ciutadans, per prosperar depenia del vot favorable de Podem, que s’ha abstingut. La moció ha estat tombada.

“No hi ha comparació entre Puigdemont i qualsevol altra persona que va fugir del feixisme, de les bombes o de la gana de l’hivern del 39. Entre d’altres, Lluís Companys”, ha expressat la regidora de Podem, Marta Morell.

Amb aquestes paraules, es posiciona en la línia contrària del que va expressar el vicepresident del seu partit, Pablo Iglesias, diumenge passat. En una entrevista al programa Salvados, comparava la situació de l’expresident de la Generalitat que es troba a Waterloo amb la dels republicans que van fugir del franquisme.

Marta Morell ha expressat en quins supòsits hauria donat suport a la moció dels partits independentistes: en cas de reclamar “la fi de la judicialització de la política” o en la petició d’amnistia o d’indult als dirigents condemnats per l’1 d’octubre. Punts que En Comú Podem du al programa electoral del 14-F.

“M’agrada més escoltar-la a vostè que al secretari general del seu partit”, li ha dit el portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, en referència a la posició divergent de la sabadellenca amb Pablo Iglesias.

Comentaris
To Top