Publicitat
Diners

Sabadell: 986 aturats menys al mes de juny

Molt bona notícia per a Sabadell: va tancar el mes de juny amb un miler d’aturats menys (986 en concret) per l’aixecament de les restriccions per la Covid-19, la major confiança pel ràpid procés de vacunació i l’inici de la temporada turística. Els 13.836 desocupats a 30 de juny representen un 14,49% de la població activa.

La recuperació ha estat generalitzada a tots els nivells. Al Vallès, hi ha 3.434 aturats menys que a finals de maig. Les 56.179 persones sense feina suposen ara una taxa d’atur registrat del 13,31%. Terrassa tancà juny amb 15.711 aturats, 863 menys.

Catalunya registra un descens de l’atur de 35.955 persones (-7,5%), que deixa el nombre de desocupats en 445.862. En termes interanuals, l’atur registrat baixa a Catalunya en 39.157 (-8,1%).

La lluita contra l’atur és una prioritat del Govern català, com l’evidencia l’anunci, fet pel president Aragonés dijous, que la Generalitat mobilitzarà 917 milions d’euros per fomentar la contractació i millorar la formació dels col·lectius més afectats per la pandèmia.

El secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball, Enric Vinaixa, ha expressat un “moderat optimisme” per les dades d’atur registrat, la reducció més alta de la sèrie històrica del mes de juny. “La tendència és favorable, però hem d’estar molt amatents a l’evolució de la pandèmia que encara estem vivint, perquè afecta a activitats i sectors del mercat de treball”.

Publicitat
Comentaris
To Top