Publicitat
Ciutat

Els contagis s’enfilen fins a xifres de fa mig any

El nombre de positius es dispara un 600% respecte al mes anterior. La positivitat és del 8,2% i el risc de rebrot torna a superar els 200 punts

Imatge d'arxiu de l'UCI del Taulí / VICTÒRIA ROVIRA

77, 61, 67, 499. És el nombre de casos positius de Covid-19 que es van registrar a Sabadell, respectivament, cada setmana del mes de juny. Si bé les dades semblaven controlades, a partir del 24 de juny els contagis han crescut de forma abrupta fins a unes xifres que no es veien des de l’abril (501), però sobretot des del passat mes de gener (entre 596 i 913 segons la setmana), ja que la tendència actual continua a l’alça.

Increment del 644%

En els vuit dies que van del 24 de juny a l’1 de juliol, les últimes dades disponibles fins al tancament de l’edició, el nombre de positius va ser un 644,7% més elevat que la setmana anterior, del 17 al 23 de juny. La reobertura de l’oci nocturn, la celebració de Sant Joan o el relaxament de l’ús de la mascareta són alguns dels factors que els experts assenyalen com a principals motius del rebrot que vivim, origen de la cinquena onada.

Acompanyen l’augment de contagis dades com el 8,28% de positivitat, la qual cosa vol dir que una mica més de 8 de cada 100 proves PCR o test ràpid d’antígens (TAR) que es fan surten positives. El risc de rebrot torna a enfilar-se i entre el 22 i el 26 de juny ha estat de 272 punts, el triple que una setmana enrere (81 punts).

La mitjana d’edat dels casos positius també cau en picat en els últims dies a Sabadell és de 30,3 anys, quan només fa dues setmanes estava als 38,7 anys i la mitjana des de l’inici de la pandèmia és de 40,2 anys. També s’ha triplicat la velocitat de transmissió de la malaltia, l’Rt, que actualment se situa a 2,17 punts. Només fa dues setmanes era de 0,68.

El Taulí pren mesures

Per Sant Joan, al Taulí hi havia dos pacients ingressats per Covid-19 i un a l’UCI. Ahir divendres, n’hi havia 17 a planta i 4 a l’UCI. L’hospital s’ha preparat per a un previsible increment de casos aquest cap de setmana i, a part, ha restringit de nou les visites, limitant-les a franges horàries.

De cara als pròxims dies, la directora de Malalties Infeccioses de l’hospital, Marta Navarro, creu que pot ajudar que l’increment dels contagis són joves de 20 a 30 anys “i esperem que tinguin malalties en general lleus”. Tot i que recorda que fins a un 2% podrien patir la malaltia de forma més severa.

La meitat dels veïns de 35 a 39 anys, vacunats

El 50,4% dels sabadellencs d’entre 35 i 39 anys, la meitat, ja han rebut la primera dosi d’alguna de les vacunes contra la Covid-19. A Sabadell aquest col·lectiu el formen 15.431 persones, de les quals a poc més de 7.700 ja se’ls ha administrat la primera dosi. I el 4,1% ja tenen la pauta completa.

Publicitat
Comentaris
To Top