Ciutat

Avancen els tràmits per construir 150 pisos de protecció oficial en dos edificis a la Roureda

Solar on es construiran els nous habitatges de lloguer social de la Roureda / LL.F.
El solar on es construiran els nous habitatges / LLUÍS FRANCO

La construcció de 150 pisos de protecció oficial a la Roureda ha fet un pas mes aquest dilluns amb l’aprovació del Pla de Millora Urbana (PMU) de la zona per part de la Junta de Govern Local de l’Ajuntament.

Es tracta d’un procediment administratiu indispensable per ordenar els terrenys de 30.000 metres quadrats on es faran aquests habitatges i 1,2 hectàrees de parcs i jardins, una dimensió lleugerament superior a la d’un camp de futbol. El projecte té un pressupost de 27,8 milions d’euros i està previst que les obres comencin l’any 2023.

Solar on es construiran els nous habitatges de lloguer social de la Roureda / LL.F.

Solar on es construiran els nous habitatges de lloguer social de la Roureda / LL.F.

Els terrenys estan situats entre la sortida de la ronda Oest (C-58c) i els carrers de Costabona, d’Àger i de Rialb, al nord de la ciutat. Allà, el Govern hi vol construir el Complex Roureda, que tindrà un centenar d’habitatges adaptats per a gent gran i cadascun serà d’una o dues habitacions. L’edifici comptarà amb zones per relacionar-se i fer activitats. També hi haurà una oficina dels serveis socials municipals -seguint la voluntat que ja va engegar el govern anterior d’acostat aquest servei a tota la ciutadania-, espais per entitats i comerços. L’accés als edificis es farà de manera que els vianants tindran prioritat.

Imatge virtual de com serà la nova zona / CEDIDA

A part, es construirà l’edifici Ca n’Ustrell 1, amb 50 pisos més de lloguer en règim de protecció oficial per completar l’oferta total de 150. El Pla de Millora Urbana deixa oberta la possibilitat a construir més habitatge protegit, concretament 230 pisos mes, de manera que en total en aquell espai n’hi podria haver 380.

El futur Complex Roureda tindrà un funcionament similar als que ja hi ha a Sant Oleguer, el que està a tocar de la Via Alexandra i el que hi ha al Parc Central del Vallès. 

528 habitatges públics

Aquestes promocions s’afegeixen a les que ja va planificar el quadripartit el 2018 per incrementar l’habitatge públic de lloguer a tota la ciutat. En total es faran 528 domicilis.

Comentaris
To Top