Oci i cultura

Tendre Alberto San Juan a l’equador del Fresc

Una estampa de l’espectacle de San Juan i Egozcue / VICTÒRIA ROVIRA

“Ella qui sap on és, ella qui sap on para. La vaig perdre i mai més he tornat a trobar-la”. Són versos de la cançó Paraules d’Amor, de Joan Manuel Serrat, que va cantar l’actor Alberto San Juan, amb un català molt correcte, el passat diumenge en la seva actuació al Fresc Festival. L’intèrpret madrileny, que ha estat guardonat recentment amb un premi Goya i un premi Gaudí com a millor actor de repartiment pel seu paper a la pel·lícula Sentimental, del director Cesc Gay, va repetir al festival organitzat per la Fundació 1859 Caixa Sabadell després de la seva participació l’any 2018, amb España Ingovernable.

En l’edició d’enguany, amb l’espectacle Amar, San Juan va tornar a fer-se seu el públic de l’amfiteatre de l’Espai Cultura, entregat des del primer moment. Amb la col·laboració del guitarrista argentí Fernando Egozcue, l’actor va recitar poemes d’autors com Federico Garcia Lorca, Antonio Machado, Luis Cernuda, Ángela Figuera i Concha Piquer, així com va cantar temes musicals de l’esmentat Serrat i el sabadellenc Albert Pla. Sens dubte, va ser un espectacle emotiu, molt ben estructurat i amb un vessant poètic i sociopolític molt marcat.

Fernando Egozcue, a la guitarra / VICTÒRIA ROVIRA

Col·loqui amb el públic

De fet, Alberto San Juan sempre ha expressat la seva opinió política obertament en les seves actuacions i el passat diumenge no va ser una excepció. En acabar la funció, els organitzadors del Fresc van disposar un col·loqui moderat pel periodista barceloní Toni Polo que va comptar amb molta participació del públic. San Juan i Egozcue van explicar com es van conèixer, els seus espectacles passats-un total de cinc-, els seus possibles projectes de futur i diverses anècdotes personals.

Alberto San Juan es va fer seu el públic de l’amfiteatre / VICTÒRIA ROVIRA

Fa més de deu anys que col·laboren plegats i, a més, els uneix una gran amistat que va més enllà de l’àmbit professional. El Fresc Festival encara no ha arribat al seu final i encara té per endavant un total de 10 actuacions, encara amb entrades disponibles. L’última d’elles, El bon policia, de Ricard Farré i Arnau Puig, tindrà lloc el dissabte 17 de juliol.

10 espectacles més

Així mateix, avui, per exemple, el cantant Roger Mas reinterpretarà les cançons més emblemàtiques i conegudes de la seva discografia per compartir amb el públic històries d’amor i de guerra, de passat, present i futur. Una altra actuació molt esperada serà la de demà a les 21:30 h. El periodista David Fernàndez durà a terme l’espectacle A La força incendiària de les paraules, on posarà veu a una selecció dels poemes d’Erri de Luca, amb l’acompanyament musical de la sabadellenca Lu Rois.

Comentaris
To Top