Publicitat
Ciutat

Indignació entre l’oci nocturn de Sabadell pel nou tancament

Imatge d’arxiu d’una discoteca / victòria Rovira

El govern de la Generalitat ha fet marxa enrere i ha tornat a tancar l’oci nocturn en espais interiors a partir d’aquest cap de setmana. La notícia ha estat durament criticada pel sector a Sabadell, que calculen pèrdues de milers d’euros: “Hem fet fortes inversions per tornar a obrir després de 15 mesos sense activitat i ara tornem a llançar la nostra inversió a les escombraries”, lamenta Antonia Peña, propietària del bar Sabadebidoo.

La mateixa indignació comparteix la gerent del Musical, Míriam Alonso, que avança que “aquesta decisió posa en risc el negoci”. Després d’una forta inversió en begudes i altres complements, aixecar dels ERTO als treballadors dels establiments i donar d’alta els serveis corresponents, han de fer marxa enrere: “Neveres carregades a les escombraries i ara, un altre cop, zero ingressos”, destaca Peña.

Les dues emprenedores coincideixen en el compliment estricte de les mesures sanitàries dins dels seus establiments: “Els contagis passen fent botellons al carrer”, destaca Peña. Al seu local hi caben 42 persones i “es garantien les mesures”. En el cas del Musical, Alonso havia contractat personal com a controladors que feien complir les normes al local: “Tot anava bé, hi havia un aforament per a 50 persones en un local de 380 metres quadrats”, exposa Míriam Alonso, que subratlla que ha contractat nou personal i havia reincorporat la plantilla.

Test d’antígens

A partir d’aquest cap de setmana, no només hauran de tancar pubs i discoteques en espais interiors, com és el cas de l’oferta sabadellenca, sinó que la Generalitat també obligarà a fer tests d’antígens o tenir la pauta completa de vacunació per poder assistir a esdeveniments amb més de 500 persones. Una PCR de les últimes 12 hores també seria vàlida. En qualsevol cas, les activitats tancaran a les 3 h.

Així ho detallava dimarts la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en què alertava de la gravetat de la situació: “Ara toca tirar enrere”, afirmava davant l’augment exponencial de contagis entre els més joves. Com a mínim, fins al 23 de juliol. També va aprofitar per defensar que la mascareta hauria de tornar a ser un element obligatori als espais exterior, però es tracta d’una competència del govern espanyol.

Publicitat
Comentaris
To Top